’Yarı açık olsun’ dedi oldu

Güncelleme Tarihi:

’Yarı açık olsun’ dedi oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2007 00:00

Önceki gün Karabük Cezaevi’ne konulan Yimpaş’ın patronu Dursun Uyar dün talebi üzerine daha rahat olan Eskipazar Yarı Açık Cezaevi’ne nakledildi.

KARABÜK Kapalı Cezaevi’ne konulan Yimpaş Holding Başkanı Dursun Uyar, Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, yarı açık cezaevine naklini istedi. Uyar’ın istemi kabul edildi ve öğleden sonra yarı açık cezaevine nakledildi.

BEKLETMEDİLER

Önceki gün, Karabük’ün Eskipazar İlçesi’nde yakalanarak 2 yıllık hapis cezasını çekmek üzere Karabük Kapalı Cezaevi’ne koyulan Uyar, ilk geceyi 1 numaralı koğuşta geçirdi. Uyar avukatları aracılığıyla, Karabük Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak, yarı açık bir cezaevine naklini ve cezaevinde pazartesi ve cuma günleri olan görüş günlerinin dışında kendisi için özel bir ziyaret günü belirlenmesi isteminde bulundu. Uyar’ın bu istemi hemen işleme koyuldu ve savcılıkça kabul edildi. Jandarma öğle saatlerinde Uyar’ı alarak, Karabük’e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Eskipazar İlçesi’ndeki yarı açık cezaevine götürdü.

Hukukçular, Uyar’ın naklinin, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun’un 14’üncü maddesine göre yapıldığını söyledi. Uyar’a, bu maddenin ’ilk kez suç işleyen ve 2 yıl veya daha az süreyle hapis cezasına hükümlü bulunanların cezaları, doğrudan açık infaz kurumlarında yerine getirilebilir’ hükmünün uygulandığı kaydedildi. Bir cezaevi yetkilisi, "Dursun Uyar 2 yıl ceza aldığı için böyle bir hak elde etti" dedi.

KURS GÖREBİLİR

Karabük’e 30 kilometre uzaklıktaki Eskipazar İlçesi’ndeki yarı açık cezaevi 100 mahkûm kapasiteli ve halen 116 mahkum burada kalıyor. Cezaevinde, İşkur ve Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle, mobilya ve demir doğrama gibi meslek edindirme kursları açılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!