Gönlünü alırız

Güncelleme Tarihi:

Gönlünü alırız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2007 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fazıl Say’la aralarında aşılmaz sorunlar olmadığını söyledi. Günay "Önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz. Sanatçıların gönül kırıklıkları üzerine şefkatle gitmeliyiz" dedi.

KÜLTÜR ve Sanat Büyük Ödülü’nün ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen’e verildiğini açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2008’e Fazıl Say’ın gönlünü alarak gireceğini söyledi.

İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde basın toplantısı düzenleyen Ertuğrul Günay, Fazıl Say’la aralarında aşılmaz sorunlar olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Önümüzdeki günlerde yüz yüze bir araya geleceğiz. Sanatçıların zaman zaman gönül kırıklıkları olur, bu gönül kırıklıkları üzerine çomakla değil şefkatle gitmeliyiz. Bizim hiçbir insanımızı ziyan etmeye, ülkemizden kaçırmaya hakkımız yoktur. Herkesin gönül kırıklıkları, herkesin zaman zaman rüyalarının kábusa dönüştüğü zamanlar olur. Benim bir gazeteciyle dertleşirken söylediklerim çerçevesinde başlamış ve büyütülmemesi gerektiğini düşündüğüm bir tartışmaydı."

Günay, basın mensuplarının, "Fazıl Say’ı da bu ödüle layık görür müsünüz?" sorusuna, "Umarım. O zaten halkın yüreğinde çok güzel alkışlarla yer alıyor. Bu ödüller resmi çerçevede kalırsa hiçbir anlamı yoktur. Metin Sözen, bütün Türkiye’de en büyük ödülü almıştı. Sanatçının ödülü insanın yüreğindedir" yanıtını verdi.

TERK EDERİM DEMEDİM

NTV’de Can Dündar’ın sunduğu "Neden" programına telefonla katılan Fazıl Say, Alman gazetesine verdiği demeçte, Türkiye’deki siyasi gelişmelere ilişkin kaygılarını dile getirdiğini ancak "Türkiye’yi terk edebilirim" ifadesini kullanmadığını belirtti. Say, şunları söyledi: "Yani ’İnsanın içinden gitmek geliyor’ cümlesi ’Hemen terk ediyorum’, ’Türkiye kötü bir yer’ demiş olmak değildir. İnsanın içinden gitmek geliyor olabilir. Benim 7 yaşında kızım var, ikinci sınıfa gidiyor. Bütün bunların organize edilmesi, başka bir ülkeye geçmem kolay prosedürler değil. Şu anda içine düştüğümüz durum bundan sonraki hayatımda çok büyük komplikasyonlar yaratacak diye düşünüyorum."

ALMANYA KONUŞUYOR

Fazıl Say’la ilgili tartışmalar Almanya’ya da sıçradı. Alman "Süddeutsche Zeitung" gazetesi haberi "Türkiye’de piyanist Fazıl Say’ın bir çift sözü fırtınalar estiriyor" başlığıyla verdi. Kai Strittmatter imzalı yazıda herkesin sanatçının sözlerini tartıştığı, Başbakan Erdoğan’ın Say için "sanatçı doğduğu yerde kalmalıdır" dediği hatırlatıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!