Rahibi bıçakladı imama gitti

Güncelleme Tarihi:

Rahibi bıçakladı imama gitti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2007 00:00

Saint Antuan Kilisesi’nde rahibi bıçaklayan Ramazan Bay’ın, hemen sonra Altıntepe Camii’ne gidip "Büyük günah işledim" diyerek olayı İmam Ali Sakar’a anlattığı ortaya çıktı.

İZMİR’de Rahip Adriano Franchini’yi bıçakla yaralayan 19 yaşındaki Ramazan Bay’ın eli kanlı şekilde yürüyerek aynı semtteki Altıntepe Camii’ne gittiği saptandı. Öğle namazının ardından, yaklaşan Kurban Bayramı’yla ilgili cemaate bilgi veren Altıntepe Camii imamı Ali Sakar’ın yanına giden Ramazan Bay, "Ben bir rahibi bıçakladım. Çok büyük bir günah işledim. Nasıl kendimi affettirebilirim?" diye sordu. İmam Sakar, bu şok sözler karşısında önce şaşırdı sonra Ramazan Bay’ı sakinleştirmek için camideki bir odaya alıp bir süre görüştü.

TESLİM OL DEDİM

İmam Ali Sakar bu görüşmede Ramazan Bay’a, "Gerçekten çok büyük günah işlemişsin. Gidip polise teslim olmalısın" telkininde bulundu. Ramazan Bay da bu telkinin ardından camiden ayrılıp Bayraklı Polis Karakolu’na giderken polisler tarafından yakalandı. Rahip Franchini’yi bıçaklayan Ramazan Bay’ın camiye geldiğini ona teslim olmasını söylediğini doğrulayan Altıntepe Camii imamı Ali Sakar, "Cemaatle konuşurken, daha sonradan durumunu öğrendiğim Ramazan Bay, yanıma geldi. Panik halindeydi. Anlattıklarını duyunca ben de şoke oldum" dedi. Ramazan Bay’ı bir süre sakinleştirmeye çalıştığını ve teslim olması gerektiğini söylediğini kaydeden imam Ali Sakar, "Yine de panikdeydi. O halde yanımdan ayrıldı. Ben de polise durumu bildirdim" diye konuştu.

Rahibi bıçakladı imama gitti
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!