Şemdinli sanığı iki astsubaya güvenlik tayini

Güncelleme Tarihi:

Şemdinli sanığı iki astsubaya güvenlik tayini
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2007 00:00

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nin ilk duruşmada tahliyelerine karar verdiği Şemdinli sanığı astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz güvenlik gerekçesiyle batıdaki illere tayin edildi.

Kaya ve İldeniz, askeri mahkemenin tahliye kararının ardından işlemleri tamamlanarak, önceki gece 22.00 sıralarında, Van Askeri Cezaevi’nden tahliye edildi. Cezaevine girerken alınan tabancaları da astsubaylara geri verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişikleri kesilmeyen Kaya ve İldeniz, böylece resmi görevlerine döndüler.

BİR AY İZİN VERİLDİ

Hakkári İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı olarak görev yapan Kaya ve İldeniz’e, birer ay izin verildi ve izin yazıları da ulaştırıldı. Kaya ve İldeniz’in, Batı illerine tayin emirleri de Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlandı. Her iki astsubay da izin dönüşlerinden sonra önce Hakkári’de işbaşı yapacaklar ve hemen sonra tayin edildikleri yeni illere gidecekler. Bitlis Cezaevi’ndeki Veysel Ateş ise dün tahliye edildi. Ateş, Hakkári’ye gitti.

KÜRTÇE SANSÜRÜ

Şemdinli davasının tahliyeyle sonuçlanan ilk duruşmasında ilginç bir olay da yaşandı. Avukatların ve sanıkların tüm açıklamalarını büyük bir dikkat ve titizlikle tutanağa geçiren Mahkeme Başkanı Kıdemli Hákim Yarbay Yücel Savrul, sanıklar Ali Kaya ve Veysel Ateş’in savunmalarındaki Kürtçe kelimeleri tutanağa geçirmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!