Kahramanlar tartışılmasın

Güncelleme Tarihi:

Kahramanlar tartışılmasın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2007 00:00

Kazakistan’da son gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin teröre karşı kahramanca mücadele ettiğini söyledi. Gül "Bu mücadele içinde olan önemli şeyleri, hiçbirimizin polemik konusu yapmaması lazımdır" dedi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, terörle mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) büyük kahramanlıklar yaptığını vurgulayarak, TSK’nın hiç kimse tarafından polemik konusu yapılmamasını istedi. Gül, "PKK Meclis’te dediği için" Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın istifa etmesi gerektiğini söyleyen MHP’li Osman Durmuş’a da "Türkiye’de herkes görevinin başındadır" yanıtını verdi. Kazakistan’a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Gül, gündemdeki konulara ilişkin şu önemli açıklamalarda bulundu:

GİTTİM, GÖRDÜM

"
Türkiye’de herkes görevinin başındadır. TSK’nın verdiği büyük mücadele ortada. TSK büyük fedakarlıklarla iç güvenlik harekátını götürüyor. Bunlar bir günde halledilecek şeyler değil. Hepimizin bunu bilmesi ve daha çok bütünleşmesi gerekir. Gittim, gördüm oraları. Gerçekten zor şartlar altında büyük kahramanlık yapılıyor orada. TSK, dünyanın en zor coğrafyasında, terörle mücadele ediyor. Bütün kurumlarımızın, hepimizin birbirimizle bütünleşmesi ve desteklemesi gerekiyor. Hele hele bu mücadele içinde olan önemli şeyleri, hiçbirimizin polemik konusu yapmaması lazımdır, herkes korumalıdır.

MGK’DA KONUŞUYORUZ

(Yeni pişmanlık yasası tartışmaları sorusu üzerine) Bu konuları çok kapsamlı şekilde devletin ilgili organları elbirliği içinde çalışıyor. Terör meselesi, Türkiye’nin birinci, ana meselesidir ve çok taraflı bir mücadeledir. Bir taraftan çok kararlı şekilde silahlı mücadele devam ederken, diğer taraftan da ekonomik, psikolojik, sosyolojik diğer bütün dallarıyla yapılan kapsamlı bir mücadeledir. Ancak böyle olursa başarılır. MGK’da biz gayet açık yüreklilikle ve çok geniş şekilde tartışıyoruz ve konuşuyoruz. Konu devlet meselesidir. Hükümet, TSK, istihbarat teşkilatlarımız, ilgili kurumlarımız yoğun çaba içinde.

AB’NİN PKK’YI KINAMASI ÖNEMLİ

AB Zirvesi’nde yayınlanacak bildiride, PKK ile ilgili şimdiye kadar hiç olmamış bir şekilde çok kuvvetli en üst seviyede bir paragraf vardır. Terörist her yerde tecrit edilmeye başlanmıştır. Belki bazı yanlışlar hala olabilir dış ülkelerde. Ama devlet başkanları seviyesinde kuvvetli bir paragrafın olması önemli bir gelişmedir. Bununla şunu söylemek istiyorum: Türkiye içerisinde hepimiz bir bütün halinde hareket etmeliyiz. Bir bütün olarak hareket ettiğimizde, dışarıda da teröristlere cesaret verici olanlar, açık veya gizli korumacılık davranışları da ortadan kalkacaktır."

Vatan Koruyucuları’na saygı

KAZAKİSTAN’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, müzeye dönüştürülen, Nazarbayev’in ilk kullandığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı ziyaret etti ve Vatan Koruyucuları Anıtı’na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Gül, Fethullah Gülen cemaatinin Astana’da yeni inşa ettiği Uluslararası Kazak-Türk Lisesi’ne de giderek burada sınıfları gezdi. Kazak öğrenciler Gül’e, Necip Fazıl Kısakürek ve Uğur Arslan’ın şiirlerini okudular. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Gül onuruna önceki akşam verdiği yemekte de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ü, "Türk dünyasının babası" olarak tanımladı, "Dünyada, Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ diyen Atatürk babamızın dediği gibi bundan böyle biz daima dost ve akraba kalarak edindiğimiz yüksek amaçlara birlikte ulaşmayı hedeflemeliyiz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!