Terör legalleşti

Güncelleme Tarihi:

Terör legalleşti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "PKK Kongra/Gel Terör Örgütüne Yönelik Ekonomik ve İdeolojik Desteğin Kesilmesi" sempozyumunda, DTP’yi hedef alan ağır eleştirilerde bulundu.

Haberin Devamı

Büyükanıt konuşmasında, terör örgütünün hem siyasallaştığını, hem de legalleştiğini savundu. Genelkurmay Başkanı, gazetecilerin konferansın ardından, "Legalleşme ile neyi kastediyorsunuz" diye sorması üzerine "Meclis’te varlar. Anayasa değişikliği teklifi bile veriyorlar" dedi. NTV televizyonu ise Büyükanıt’ın "PKK Meclis’te" ifadesini kullandığını bildirdi. Büyükanıt, kamuoyundaki "Pişmanlık Yasası" tartışmaları için ise yorum yapmayacağını söyledi. Genelkurmay ATASE Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüd Merkezi’nin (SAREM), Merkez Orduevi’ndeki sempozyumunda Büyükanıt, şu mesajları verdi: "Teröriste iç ve dış destek var. İç ve dış destek birbirini tetikleyen dinamiklerdir. Eğer içerideki destek olmasa dışarıdaki destek bu kadar etki yapmaz. Olayın psikolojik boyutuna baktığımızda görüyoruz ki 1984 yılından bu yana insanlığın değer verdiği bazı yüksek değerleri elimizden kaçırdık. Onlar bize silah olarak döndü. İnsan hakları, demokrasi, özgürlük ve barış. Bu kavramları şu anda kim kullanıyor? Biz mi kullanıyoruz terör mü kullanıyor? İnsan hakları adeta terör hakları haline dönüştü. Demokrasi de öyle. Hepsinin konuşmasında dikkat ederseniz demokrasi var. Özgürlük kavramını onlar kullanıyor. Barış deyince barış anneleri. Bu kavramlar elimizden çıktığı için kendimizi savunmaya çalışıyoruz. Kime karşı? Teröriste karşı. Ama terörist özgürlükten, barıştan, demokrasiden bahsediyor. Bazı insanlar da ’bunlar özgürlük istiyor’ diye düşünüyor, resmen bizi suçluyorlar. Ne oluyor? Biz insan haklarını dikkate almayan, demokrasiye inanmamış, özgürlüklere tahammül göstermeyen, barıştan nefret eden bir şey haline geliyoruz."

SAYGUN: DESTEK AB’DEN

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da, son günlerdeki olumlu gelişmelere rağmen bazı Avrupa Birliği ülkelerinin terör örgütüne destek verdiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!