YÖK Başkanvekili Ertepınar istifa etti

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanvekili Ertepınar istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2007 11:46

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar, bu görevinden istifa etti.

Haberin Devamı


Ertepınar, YÖK'ün AKP hükümetine karşı sert tavır almasında en önde rol alan üyelerden biriydi.
Ertepınar, Cumhurbaşkanı Gül tarafından atanacak yeni başkana yönelik tavrının ipuçlarını Erdoğan Teziç'in görevi bırakırken yaptığı veda toplantısında (soldaki fotoğraf) vermişti.
Çok keyifsiz olduğu gözlenen Ertepınar bazı teknik konularda söz alırken Teziç'in birkaç kez sırtını sıvazlayarak teselli etmesi dikkati çekmişti.
Ertepınar istifa etmeseydi Ekim 2009'a kadar görevde kalacaktı.

Prof. Dr. Ertepınar, yaptığı açıklamada, istifa gerekçesini şöyle açıkladı:

“Başkanımızın görev süresiyle birlikte benim başkanvekilliğimin de bitmesi gerektiği inancındayım. Dolayısıyla yeni başkan tabii ki yakın çalışmak istediği kişiyi seçme özgürlüğünü kullanacaktır, kullanma hakkına sahiptir. Bu serbestliği hemen kullanabilmesi için hazırlamış olduğum dilekçeyi YÖK Genel Sekreterliğine bıraktım. Çünkü onların da ilgili düzenlemeleri yapmaları lazım.”

Haberin Devamı

Ertepınar ayrıca, YÖK üyeliğinden de istifa etmeye hazırlandığını bildirdi. Ertepınar, “Yükseköğretim Genel Kurulundan da ayrılmak için dilekçemi Cumhurbaşkanlığı makamına göndermek üzere hazırladım. YÖK üyeliğinden de istifa etmek için dilekçemi yazdım. Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından atandığım için istifamı oraya sunacağım. Bir kopyasını da Yükseköğretim Kuruluna göndereceğim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!