PKK’nın Türkiye’ye zarar vermesi kabul edilemez

Güncelleme Tarihi:

PKK’nın Türkiye’ye zarar vermesi kabul edilemez
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2007 00:00

Irak’taki güç dengesi içinde Şiiler’in "en kuvvetli" siyasi örgütünü yöneten Abdül Aziz El Hakim, PKK’yı bir terörist örgüt olarak niteledi ve Irak Anayasası’na göre "yasaklı" olduğunu söyledi.

Irak Yüksek İslam Konseyi (SIIC) lideri Abdül Aziz El Hakim, ABD Barış Enstitüsü’nde (USIP) yaptığı konuşmada, Türkiye ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirtti.

PKK’nın bir terör örgütü olduğunu ve Irak Anayasası’nın bu tür örgütleri yasakladığını kaydeden El Hakim, "Irak topraklarından komşulara karşı ve özellikle Türkiye’ye zarar verilmesini kabul edemeyiz. Türk askeri güçlerinin Irak’a girmemesi için çalışıyoruz. Birçok ülke bunun için çaba harcıyor. Irak’ta güvenliğin Iraklılar tarafından sağlanması için çalışıyoruz" dedi.

Geçen hafta Başkan George W. Bush ile görüşen Abdül Aziz El Hakim, bir soruya karşılık, Kerkük’le ilgili sürecin Anayasa’da yer aldığını ve buna uygun davranılması gerektiğini söyledi. El Hakim, İran’dan para almadıklarını, ancak Tahran ile "kuvvetli ilişkiler içinde" olduklarını ifade etti. SIIC Lideri, Amerikan askerlerinin tamamıyla Irak’tan çekilmesini umduğunu da söyledi. El Hakim, özgür insanların, topraklarında yabancı askeri istemeyeceğini de belirtti. Abdül Aziz el Hakim, İran’ın, Irak’ın güvenliğinde önemli rol oynadığını savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!