’Silahını bırak’ dersek PKK ile çatışma çıkar

Güncelleme Tarihi:

’Silahını bırak’ dersek PKK ile çatışma çıkar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2007 00:00

Kuzey Irak bölgesel yönetimi sözcüsü Fuat Hüseyin, terör örgütüne silah bıraktıramayacaklarını itiraf etti, "PKK’yı silah bırakmaya zorlamak çatışma anlamına gelir" dedi. Bu arada Barzani yönetimi, teröristlerle röportaj yapan yabancı gazete ve televizyonculara da yasak getirdi.

KUZEY Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin sözcüsü konumundaki Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin, PKK’ya karşı aldıkları önlemleri DHA’ya anlattı. Terör örgütüne karşı alınan önlemleri, bölge halkının güvenliği için atılmış samimi adımlar olarak tanımlayan Hüseyin, "PKK’ya karşı aldığımız önlemler öncelikle kendi halkımızın çıkarlarının zarar görmemesini hedefliyor. Dolayısıyla, bu önlemlerin uygulanması kadar denetimini ve devamlılığını da önemsiyoruz" diye konuştu.

DESTEĞİ KESTİK Hüseyin, PKK’ya karşı alınan önlemleri de şöyle açıkladı: "Mahmur Kampı’nın çevre güvenliğini ve giriş-çıkış kontrolünü büyük ölçüde yerine getiriyoruz. Kandil ve benzeri dağlık bölgelerde konuşlanan PKK’lılara yönelik kontrol noktaları oluşturduk. Bu sayede örgütün lojistik yollarını kesmiş olduk. Ancak, örgüt İran ve Türkiye’den malzeme sağlamayı sürdürürse buna bir şey yapamayız. Son olarak da, Erbil ve Süleymaniye’ye yapılan uçuşlarla ilgili olarak kontrolleri artırdık. Bu kapsamda bölgemize gelen yolcuların belgeleri titizlikle inceleniyor. Geliş gerekçesi ikna edici bulunmayan kişiler geldikleri uçakla geri gönderiliyor. Böylece PKK yandaşlarının havayolunu kullanarak girişlerinin engellenmesi amaçlanıyor." Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani başkanlığında PKK sorunu için oluşturulan güvenlik komisyonunun sözcülüğünü de yürüten Hüseyin, son dönemde PKK’nın silah bırakması ile ilgili yapılan açıklamaları ise şöyle değerlendirdi: "PKK’yı silahsızlandırın derken, kimi silahsızlandıracaksınız? Türkiye’dekileri mi, İran’dakileri mi yoksa Irak’takileri mi? En iyisi örgütün kendi kendine buna kanaat getirmesi. Onları silahsızlanmaya zorlamak çatışma anlamına gelir."

BASIN KÖRÜKLÜYOR Irak’ın kuzeyindeki Kürt Yönetimi, bütün Batılı medya kuruluşlarının Kandil Dağı’nda PKK’lı teröristlerle röportaj yapmasını ve terör kamplarına medya ziyaretlerini yasakladı. Bölgesel yönetimin sözcüsü Cemal Abdullah, Türkiye ile krizin basın yüzünden tırmandığını öne sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!