Ulusu: Sevr ile AP kararları aynı

Güncelleme Tarihi:

Ulusu: Sevr ile AP kararları aynı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2007 00:00

Deniz Harp Okulu ve Deniz Lisesi’nin 234’üncü kuruluş yıldönümü kutlama törenine katılan 9’uncu Deniz Kuvvetleri Komutanı ve eski Başbakanlardan Bülent Ulusu, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) aldığı kararların Türkiye’yi bölmeye yönelik Sevr Antlaşması’nın kararlarını içerdiğini söyledi.

AP’nin 1996 tarihli bir kararında İstanbul’dan "Konstantinopolis" diye bahsettiğini belirten Ulusu, "Başka bir kararda, Kürt kimliğinin yasal olarak tanınarak, PKK’nın ateşkes çağrısına uyulması isteniyor ve Türk ordusunun, Kuzey Irak’a girmesi işgal olarak tanınmakta ve lanetlenmekte" diye konuştu.

Tuzla’daki Deniz Harp Okulu’nda düzenlenen törene katılan Bülent Ulusu, hazırladığı sunum ile AP’nin Türkiye’nin bütünlüğünü bozmaya yönelik kararlarını anlattı.

AP’nin 19 Haziran 1996’da "Avrupa Parlamentosu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sürdürdüğü Askeri operasyonlardan ve Kürdistan’daki anlaşmazlığa barışçıl bir çözüm bulma yollarını aramayı reddetmesinden büyük kaygı duyar" kararı aldığını belirten Bülend Ulusu, "Güneydoğu Anadolu Bölgemiz’den Kürdistan diye bahsediyorlar" dedi. Avrupa Birliği’ne tam üye olmanın Türkiye’nin hakkı olduğunu belirten Bülend Ulusu, şunları söyledi: "AB’nin Lozan dengesini bozmasına müsaade edemeyiz. Türkiye’nin birliği tehlikeye düşürülmesin. Türkiye birliğine çok düşkün bir ülkedir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!