Başbuğ haklı ama

Güncelleme Tarihi:

Başbuğ haklı ama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2007 00:00

Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, Dağlıca olayında PKK’nın eline düşen askerlerin ifadelerinin yayınlanması sonucu, "hazırlık soruşturmasının gizliliği" ilkesinin ihlal edildiği yolundaki eleştirisinin yerinde olduğunu belirtti.

Ancak, "Bizim gözlemimize göre karşılaştığımız sorunlar, yargının görevini tam veya gereğine göre yapmamasından, medyanın sorumluluk duygusunu bir kenara atmasından, silahlı kuvvetlerimizin medya ilişkilerini yanlış bir anlayış üzerine oturtmasından kaynaklanmaktadır" dedi. Genelkurmay Başkanlığının ve genel olarak Silahlı Kuvvetlerin hálá, medya dünyasında kabul gören objektif kriterlere dayalı bir akreditasyon düzenlemesi yapmadığını belirten Ekşi, şunları ekledi:

GAZETECİYE BİLGİ VERİN

"Bu bağlamda başta Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere tüm ’akreditasyon’ uygulaması yapan kurumlara, 29 Haziran 2007 tarihinde tavsiye niteliğinde önerdiğimiz kurallar dikkate alınmış değildir. Hálá medyaya düzenli bir şekilde bilgi verecek bir ’sözcülük’ kurumu oluşturulmuş değildir. Bunun kaçınılmaz sonucu, kamuoyunu bilgilendirmek zorunda olan gazetecinin, kişisel ilişkileriyle aldığı (çoğu kez onu kendi amacı yönünde kullanmaya çalışan kişinin verdiği) haberlerin yayınlanmasıdır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!