Bir sokak, yaralarını kol kola girerek sardı

Güncelleme Tarihi:

Bir sokak, yaralarını kol kola girerek sardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2007 00:00

Neve Şalom ve Beth İsrael sinagoglarına 15 Kasım 2003’te düzenlenen bombalı saldırıların dördüncü yıldönümünde Türk ve Musevi din adamları ile patlama mağdurları, Kuledibi’nde bir araya geldi. Siyah flamalar ve Türk bayraklarının asıldığı sinagog sokağındaki patlama yerine kırmızı karanfiller bırakıldı, dualar okundu.

25 kişinin öldüğü, 300 kişinin de yaralandığı bombalı saldırılardan sonra sokak girişine yapılan "Barış Anıtı" önünde, dün Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen törene, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Hahambaşı İsak Haleva, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile patlama mağdurları ve hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı. Ölenlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende ilk konuşmayı saldırıda hayatını kaybedenlerden Murat Şahin’in yakını Musa Güngörmez yaptı.

Terörü lanetleyen Güngörmez, "Yıllardır ülkemiz üzerinde oynanan oyunların sonu gelmemektedir. Bizler bu senaryoda bize biçilmeye çalışılan figüranlığı kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Hahambaşı İsak Haleva da bu saldırıyı lanetlediklerini ifade ederek, "Şükürler olsun ki dimdik ayakta durabiliyoruz. Tüm çabalara karşın birliğimizi bozmuyor, aksine giderek güçleniyoruz. Hangi dinden olursa olsun, vahşi terörü yeneceğimize inanıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından sokağa serilen ve karanfillerle süslenen kırmızı halı üzerinde hep birlikte kol kola Neve Şalom Sinagogu önüne kadar yüründü. Burada ellerindeki karanfilleri "Terörü lanetliyoruz" yazısı önüne bırakan grup, daha sonra yapılan dualara katıldı. Anma törenin sonunda Barış’ı simgeleyen beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!