Vebali hükümetin

Güncelleme Tarihi:

Vebali hükümetin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2007 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "TSK’nın bir operasyon yapmak için talimat beklediği ilan edilmesine rağmen bu duruma seyirci kalmaya devam etmenin bütün vebali, tartışma götürmez biçimde hükümetin sırtındadır" dedi.

Baykal, dün parti grubunda şu mesajları verdi: "Başbakan Erdoğan’ın ’Artık sınır ötesi operasyon kaçınılmaz olmuştur’ sözlerine rağmen harekete geçmemesi, acı bir tablodur. Bundan sonra yapılması gereken iktidar ve muhalefetin ele ele vererek bir milli politika oluşturulmasıdır. TSK, bir askeri operasyon için her türlü hazırlığını tamamladığını ilan etmiştir. Bugün 14 Kasım. Hükümet, iki haftadır bu konuda gerekli kararı almamıştır ve çatışma devam etmektedir. Türkiye hassas bir noktada, tarihi kararlar almamız gerekiyor. Eğer hükümetin kafasında bir proje varsa, biz buna destek vermeye hazırız."

TALABANİ’DEN TEŞEKKÜR İÇİN TEMSİLCİ Bu arada Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Baykal’a Kuzey Irak açılımı için temsilci göndereceğini söyledi. Talabani, "Baykal’ın ’Kürt akrabalarımız’ demesi ve öğrencileri Türkiye’ye götürerek okutma fikrini destekliyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!