Hızlı motor aşkı Aytek’in sonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Hızlı motor aşkı Aytek’in sonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2007 02:00

Üniversite son sınıf öğrencisi Aytek Güleray’ı çok sevdiği motosikleti, hayattan ve hayallerinden kopardı. Annesi herkese, "Ne olur çok dikkatli olun. Başka kimse motosiklet yüzünden ölmesin" diyor.

SAKARYA Üniversitesi İşletme Fakültesi son sınıf öğrencisi 26 yaşındaki Aytek Güleray, okulunu bitirdikten sonra işini kurup başarılı bir işadamı olarak tanınmak istiyordu. Aytek çocukluğundan bu yana motosikletlere ve hıza meraklıydı. Özel bir şirketin sahibi olan babası Hayri Güleray’ın yanında çalışırken bir yandan da kendi şirketini kurup internette oyun konsolları satmaya başladı. Biriktirdiği parayla GSXR 600 model bir motosiklet alarak motorcular camiasına hızlı girdi. Arkadaşlarının ve ailesinin uyarılarına rağmen bu motorla da yetinmedi. Daha hızlı olan bir başka markanın üst model motoru CBR 954 RR aldı.

Motorunu satmayafırsat bulamadı

Aytek Güleray iki ay önce bir otomobile arkadan çarptı. Kazayı motorunun hasarıyla atlattı. Motoru servisten çıktıktan bir hafta sonra başka bir otomobile yandan çarptı. Bunun üzerine motosikletini satmaya karar verdi. Ancak istediği parayı kimse vermedi. Aytek Güleray, 3 Kasım Cumartesi günü saat 11.00 sıralarında motoruyla Aksaray’da art arda iki otomobile çarparak ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılırken de yaşamını yitirdi.

Oğlumun ismi böyleduyulmamalıydı

Zeliha Güleray, "Çok sevecen ve çalışkan bir çocuktu" dediği oğlunu, "Harçlığını çıkarmak için çalışırdı. Şirketler kurar, ticaret yapardı. Gezmeyi de çok severdi. Dünya görüşü çok genişti. Bir gün herkesin ismini duyacağını söylüyordu ama bu şekilde olmamalıydı" diye anlattı. Motosiklet ve otomobil kullananlara ise "Ben oğlumu kaybettim. Ne olur çok dikkatli olsunlar. Başka kimse motosiklet yüzünden ölmesin" diye seslendi.

Hayri Güleray ise, "Suçlu belki trafik, belki Aytek, belki yollar. Artık bunun önemi yok" dedi. Sürücülere, motosiklet kullananların da ana-baba kuzusu olduğunu hatırlatan Aytek Güleray’ın isteği, yeterli eğitim olmadan motor kullanılmasının engellenmesi ve Aytek’in örnek olması. Erdem Güleray, ağabeyini fotoğraflarının ve duygusal bir şiirin yer aldığı www.aytekgulkeray.com adresli internet sitesinde yaşatıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!