DTP’de DemirtaÅŸ dönemi

Güncelleme Tarihi:

DTP’de Demirtaş dönemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2007 00:00

Haberin Devamı

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün yalnızca 3 dakikalık veda konuşması yapması ve salında çok az kalması değişik yorumlara neden oldu.

Ä°lk yorum ÅŸu:

-Ahmet Türk partinin daha ılımlı bir rotada gitmesini istiyordu. Buna karşılık Zana ve arkadaşları keskinlikten yanaydı. Sonunda Türk ve arkadaşları tasfiye edildi.

Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) dün yapılan 2. Olağan Kongresi’nde Diyarbakır’da açıklanan ’demokratik özerklik’ başlıklı talepler parti tüzüğüne alındı.

KONGREDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

234 oyla genel baÅŸkan seçilen Nurettin DemirtaÅŸ, "Bulgaristan’daki örnek bile hızla çözümün önünü açabilecektir. Orada Türk halkının hakları verilerek, sorunlar barışçıl ve demokratik bir anayasa içinde çözüldü" dedi.Â

Ankara Büyükhanlı Park Otel’de gerçekleştirilen kongrede, Gayri resmi olarak eşbaşkanlık sistemini yürüten DTP’nin bir diğer genel başkanı ise Mardin Milletvekili Emine Ayna oldu. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ise 80 kişilik Parti Meclisi (PM) seçiminde 282 oy alarak 17. sıradan PM’ye girdi. PKK üyesi olduğu gerekçesiyle yaklaşık 10 yıl cezaevinde yatan Nurettin Demirtaş, kongreyi açış konuşmasında, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"TBMM’yi çözüm yeri olarak görüyoruz. Fakat inanılmaz bir tahammülsüzlük ve siyasi linç yaklaşımı ile karşı karşıyayız. Kürtler tasfiye edilmeye çalışılıyor. Linç politikasından kim karlı kim zararlı çıkar bunu kimse kestiremez. Zaman yitirmeden demokratik çatı hareketini oluşturmalıyız. Çünkü, 22 temmuzda demokratik çatı partisinin eksikliğini gördük.

DEVLETE VE PKK’YA MESAJ Yollardaki her mayın daÄŸlara atılan her bomba yüreÄŸimizde patlamaktadır. Bu acıyı sadece canından bir parça yitiren anneler deÄŸil her gün çocuklarının yolunu gözleyen onbinlerce Türk ve Kürt annesi yaÅŸamaktadır. Zamanı, enerjiyi, maddiyatı, sınır ötesine taşıma yerine içte kardeÅŸleÅŸmeye toplumsal barışı tesis etmeye harcamalıyız. Åžiddetle her sorunu çözmek iddiasında olan zihniyet, Türkiye’yi ABD ve AB kapılarında dilenci konumuna   getirmiÅŸtir."  Â

234 oyla

Haberin Devamı

NURETTİN Demirtaş, ilk turda oylamaya katılan 456 delegeden 432’sinin oyunu aldı. Genel başkan seçilmek için gerekli 440 oy çıkmayınca, ikinci tur yapıldı. Yine yeterli oy çıkmayacağı için, Demirtaş’a formaliteden atılan 14 oyla üçüncü tura geçildi. Demirtaş, bu turda 234 oyla seçildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!