ABD’li komutanlar Türkiye sınırında

Güncelleme Tarihi:

ABD’li komutanlar Türkiye sınırında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2007 00:00

Türk Ordusu’nun hareketliliğini görüşmek üzere sınıra gelen ABD’li generaller Mixon ve Hertling, Zaho’da Kürt yetkililerden bilgi aldı. Irak’taki ABD Kuvvetleri’nin komutanı Petraeus ise, arazi yapısı nedeniyle Kuzey Irak’ı denetlemenin güç olacağını savunurken, "PKK’ya baskı yapılması gerektiğini" söyledi.

KUZEY Irak’taki ABD kuvvetleri eski komutanı General Benjamin Mixon ve yeni komutanı General Mark Hertling, Türk askerinin hareketliliği hakkında bilgi almak için Türkiye’nin Habur Sınır Kapısı’nın karşısındaki, Halil İbrahim gümrük kapısını ziyaret ettiler. Kürdistan TV’nin haberine göre, General Mixon ve General Hertling, Kürt yetkililerle TSK’nın sınırı geçme iddialarını ve bölgedeki güvenlik durumu hakkında kapsamlı bilgi aldılar.

PKK İKNA EDİLMELİ Bu arada BBCWolrd’e konuşan Irak’taki ABD kuvvetleri komutanı General David Petraeus da, Iraklı Kürtlerin PKK’yı ikna etmeleri gerektiğini belirtti. ABD’nin kendisini Türkiye ile Irak arasında ’fazlasıyla zor durumda’ bulduğunu söyleyen Petraeus, "Son çatışmaların meydana geldiği yerde esasen Türkiye, Irak ve İran’ın sınırları var. Arazi de, operasyonlar için çok zor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!