Talabani'ye altı şart

Güncelleme Tarihi:

Talabaniye altı şart
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 15:37

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Bağdat temasları çerçevesinde Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüştü.

Haberin Devamı

BABACAN-TALABANİ GÖRÜŞMESİ

BABACAN:"PKK TERÖRÜ İLE MÜCADELEDE DESTEK SÖZÜ ALDIK"

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile görüşmesinde, Türkiye'nin PKK terörü ile mücadelesine destek sözü aldıklarını bildirdi.

Talabani ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada Babacan, önemli bir çalışma ziyareti gerçekleştirmekte olduğunu söyleyerek, Talabani ve diğer yetkililerle Irak ve bölge sorunlarını ele aldıklarını kaydetti.

Babacan, Irak'ın bir an önce barış ve huzura kavuşmasını istediklerini belirterek, Türkiye olarak Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini de bildirdi. PKK terörü nedeniyle Türkiye'de sivil ya da asker binlerce vatandaşın öldüğüne dikkat çeken Babacan, sorunun çok acil bir sorun olduğunu, bütün ülkelerden teröre karşı mücadele konusunda Türkiye ile birlik ve beraberlik istediklerini kaydetti. Babacan, "Teröristin iyisi kötüsü olmaz, iyi terörist kötü terörist ayrımı olmaz" diye konuştu.

Görüşmelerde Türkiye'nin PKK terörü ile mücadelesine destek sözü aldıklarını ifade eden Babacan, Türkiye ile Irak arasındaki dostluğun tarihinin çok eskilere dayandığını ve bu ilişkileri bir terör örgütünün yaralamasına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Babacan, bu konuların 2-3 Kasım'da İstanbul'da yapılacak Irak toplantısında daha detaylı ele alınacağını da söyledi.

Celal Talabani de açıklamasında Babacan'ı Bağdat'ta görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'nin yaşadığı terör sorununu anladıklarını ve bu konuda Türkiye'ye gereken desteği vereceklerini söyledi.

Babacan, Talabani ile görüşmesinin ardından Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile bir araya geldi.
Babacan, Talabani ve Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile yaptığı görüşmelerde terör örgütüyle mücadeleye yönelik altı talepte bulundu.

Babacan Ankara'dan Talabani'ye altı şart götürdü:

Talabaniye altı şart
Terör örgütünü topraklarınızdan atın,

Talabaniye altı şart
Lojistik desteğini derhal kesin,

Haberin Devamı

Talabaniye altı şart
Yerel faaliyetlerini durdurun,

Haberin Devamı

Talabaniye altı şart
Hareket kabiliyetini kısıtlayın ve bürolarını kapatın,

Talabaniye altı şart
Liderlerini tutuklayıp Türkiye'ye iade edin,

Talabaniye altı şart
Kamplarını derhal kapatın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!