Barzani: PKK terör örgütü değil

Güncelleme Tarihi:

Barzani: PKK terör örgütü değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 09:05

KUZEY Irak'taki ‘Kürdistan Bölge Başkanı' Mesut Barzani, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile toplantı yaptıktan sonra, “Türkiye PKK'ya barışçıl bir plan sunar ve bu plan reddedilirse, ondan sonra PKK'yı terör örgütü sayarız ama şu anda böyle birşey yok“ dedi.

Haberin Devamı

Karargahının bulunduğu Selahadin kentinde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşen Barzani, görüşme sonunda yaptığı açıklamada, Yüksekova'daki son terörist saldırı ve çatışmaya ilişkin gelişmeler hakkındaki sorularla karşılaştı. Barzani, “Türkiye, PKK'ya barışçıl bir plan sunar ve PKK bu planı reddederse, ondan sonra PKK terör örgütü olarak sayarız ama şu anda öyle birşey yok” dedi. Barzani’nin sözleri, Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt hükümetinin PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini bildirdi.

Celal Talabani ve Mesut Barzani daha sonra yaptıkları açıklamalarda ise Türkiye ile PKK arasında Irak topraklarında yaşanacak bir çatışmada kimsenin tarafını tutmayacaklarını belirtti. Talabani ve Barzani, doğrudan hedef alınmaları halinde kendilerini savunmaktan geri kalmayacaklarını bildirdi. İki Kürt lider, bir soru üzerine de terör örgütü PKK'nın Türkiye'yi bölgede çatışmalara sokmak için tahriklerde bulunduklarını ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!