Kamyondan otobüs içine dökülen çamurda boğuldu

Güncelleme Tarihi:

Kamyondan otobüs içine dökülen çamurda boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 00:00

"Böyle bir olay ancak Türkiye’de ve İstanbul’da yaşanır" dedirten feci bir kaza, dün İstanbul Sarıyer’de yaşandı. Sabah saatlerinde, çamurlaşmış toprak yüklü ve frenleri tutmayan bir kamyon, günlük işlerine gitmekte olan insanların bulunduğu belediye otobüsüne hızla çarptı. Kamyondaki çamurlar otobüsün içine döküldü ve çamur altında kalan Derya Demir adlı genç kadın, feci şekilde yaşamını yitirdi.

KAZA FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Kamyondan otobüs içine dökülen çamurda boğuldu
Sarıyer’de yol yapım çalışmasından çıkarılan ve yağmur nedeniyle çamura dönen yaklaşık 25 ton ağırlığındaki hafriyatı taşıyan kamyonun frenleri, dün saat 10.30 sıralarında Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde yokuş aşağı indiği sırada aşırı yük yüzünden tutmadı.

İstinye’deki Kanlıkavak’tan kalkarak Şişli’ye giden 92-295 kasa numaralı İETT otobüsünün şoförü Hasan Basri Beyaz, İbrahim Özdemir’in kullandığı 34 DAF 95 plakalı kamyonun kontrolsüz geldiğini fark ederek, sağa kaçmak istedi. Ancak kontrolden çıkan kamyon, Dere Sokak ile 4. Sokak’ın kesiştiği yerde otobüse yandan çarptı. Kamyon önüne kattığı otobüsü yaklaşık 50 metre sürükledi. Kamyondaki çamur otobüsün üzerine döküldü. Çamurun bir kısmı da otobüsün içine aktı.

ŞOFÖRLER GÖZALTINDA

Otobüs yolcularından servis hostesi Derya Demir (27), iş görüşmesine götürdüğü dayısının kızı Seher Memiş (25) ile Hacı Koç (53) ve eşi Şerifa Koç (50), aracın içine dökülen toprağın altında kaldı. İtfaiye ekiplerinin kurtardığı Seher Memiş Okmeydanı, Hacı Koç ile Şerife Koç Şişli Etfal eğitim ve araştırma hastanelerine kaldırıldı. Hacı Koç’un kafasından yaralandığı, Şerife Koç’un kol ve bacaklarında kırıklar bulunduğu belirlendi. Seher Memiş ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Çamurun içinden çıkarılan Derya Demir ise can verdiği anlaşıldı. Derya Demir’in cesedi İstinye Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Otobüs ve kamyonun şoförleri, polis tarafından gözaltına alındı. Derya Demir’in cenazesi toprağa verilmek memleketi Tokat’a götürüldü.

CANAVAR GİBİLER

Seher Memiş’i hastaneye getiren İstinye 112 Hızır Acil noktasında ambulans şoförü olarak görev yapan "Çocuklar Duymasın" dizisinin "Fıs Fıs İsmail"i Süleyman Yağcı, "Tesadüf yaşıyoruz. Yüksek araçlar canavar gibi ortaya çıkıyor. Denetleme de yok. Ben denetlemeden de şikáyetçiyim. O ağırlıkta bir kamyonunun oradan aşağıya inmemesi gerekir. Kamyonu oradan aşağıya zapt etmek çok zor bir iş. Bu yetmemiş gibi, sanıyorum 2’inci veya 3’üncü vitesle indi. Frenler ısındı, tutmadı. Sonuça böyle bir tablo yaşadık" dedi.

Kamyon çok hızlı geliyordu

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Nurten Taştan, kamyonun çok hızlı geldiğini söyleyerek "Durağa geldiğimizde kamyonun yokuştan hızla geldiğini fark ettik. Otobüs şoförü de fark ederek yolun iyice sağına yanaştı. Kamyon ne kadar direksiyonu kırsa da bize çarptı. Bir anda otobüsün içi çamur deryasına dönüştü. Çamurun altında kalanlar oldu. Ellerimle çamurun içinde yaralıları kurtarmaya çalıştık. Sonra zaten ambulans ve itfaiye geldi" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!