75. yıl, tasarruf dışında

Güncelleme Tarihi:

75. yıl, tasarruf dışında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakanlık'tan valiliklere gönderilen genelgede, Cumhuriyetin 75. Yıldönümü Kutlamaları çerçevesinde yapılacak harcamaların, tasarruf tedbirleri dışında kalacağı bildirildi. Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu, valilere gönderdiği 19 Ağustos tarihli genelgede, ülke genelindeki kamu kurum ve kuruluşların, Cumhuriyetin 75. Yıldönümü Kutlamaları çerçevesinde doğrudan ilgisi olan harcamalarının tasarruf tedbirleri dışında olacağını belirtti.

Başbakanlığın verdiği destek ve kendi imkanları dahilinde tüm kamu kurum ve kuruluşların, görev alanlarında kutlamaları en iyi şekilde düzenleyerek, cumhuriyetin erdemlerini ön plana çıkaracak faaliyetlerde bulunacaklarını bildiren Yazıcıoğliu, ayrıca 1998 yılında tamamlanan kamunun büyük yatırımlarına ‘‘75. Yıl’’ ile başlayan isim verileceğini kaydetti.

Yazıcıoğlu, her ilde havai fişek gösterileri düzenleneceğini ve belediyelerin imkanları doğrultusunda, 28-29 Ekim'de otobüsleriyle tüm yolcuları törenlerin ve şenliklerin yapılacağı alanlara ücretsiz taşıma olanaklarının araştırılmasını istediğini ekledi.

Tüm faaliyetler bedelsiz

Yaşar Yazıcıoğlu, 75. yıl logosunun kullanımı için para istendiğini öğrendiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı: ‘‘Kutlamalar için, bazı kuruluşların, sponsorluk adı altında 'logo'yu kullanmak isteyenlerden para talep ettiğine dair duyumlar alınmaktadır. Bu kutlamaların temel hedefi, katılımcı zihniyet ile toplumun her kesiminin kutlamaların içinde yer alması olduğundan, tüm faaliyetler bedelsiz olarak yürütülmektedir. Logo ve benzeri materyalin kullanımında bedel ödenmemesi ve ücret talep edildiği takdirde durumun Başbakanlığa bildirilmesi gerekmektedir.’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!