75 kurban denizden çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

75 kurban denizden çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2011 14:42

Bundan iki yıl önce Paris-Rio de Janeiro seferini yaparken Brezilya açıklarında düşen Air France uçağının enkazından 75 kurbanın cenazelerinin çıkarıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

CNN televizyonuna konuşan Fransız Kurbanlar Birliği Başkan Yardımcısı Robert Soulas, 1 Haziran 2009’da düşen uçağın enkazından çıkarılan kurbanların kimliklerinin henüz tespit edilemediğini belirtti.

 

Air France uçağı Atlas Okyanusu’na çakılmış, aralarında dünyaca ünlü Türk çello sanatçısı Ceren Necipoğlu’nun da bulunduğu 228 kişi kazada hayatını kaybetmişti. Robot denizaltıların yürüttüğü uzun çalışmalar sonucu uçağın enkazı bu yıl başlarında bulunmuştu.

 

Enkaz bulunduğu günlerde açıklama yapan uzmanlar kurbanların çoğunun bedenlerinin enkazda sıkışmış halde bulunduğunu belirtmişti. Kazanın hemen ardından sadece 50 kadar kişinin cesedine ulaşılabilmişti.

 

Haberin Devamı

Soulasi süreçle ilgili son gelişmeleri kurbanların ailelerini bilgilendirmekle görevlendirilen bir Fransız hükümet yetkilisinden öğrendiğini ifade etti.

 

Daha önce de kurbanların çıkarılmasına karşı olduğunu açıklayan Soulas, “Ben şahsen sevdiklerimizin bedenlerinin denizin dibinde kalmasını tercih ederdim” dedi. Operasyondan önce kurbanların ailelerinden cenazelerin sudan çıkarılması için izin alınmıştı.

 

Geçtiğimiz günlerde uçağın kara kutuları deşifre edilmiş, kazanın 3 buçuk dakika sürdüğü ve o sırada ana pilotun kokpitte bulunmadığı açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!