Üçlü zirveden kararlılık çıktı

Güncelleme Tarihi:

Üçlü zirveden kararlılık çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 00:00

Şırnak ve ardından Diyarbakır’da meydana gelen PKK saldırılarında 15 askerin şehit olması üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı Çankaya Köşkü’ne çağırarak, "Terör zirvesi" düzenledi. Gül döneminde ilk kez düzenlenen üçlü zirveden "Teröre karşı kararlılık mesajı" çıktı.

GÖRECEKSİNİZ

Cumhurbaşkanı Gül, dün sabah Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ile Irak Türkmen Cephesi Başkanı Dr.Sadettin Ergeç ve Ankara Temsilcisi Ahmet Muratlı’yı kabul ettiği sırada, bir gazetecinin, 24 Ekim’de yapılacak MGK öncesi bir terör zirvesi toplamayı düşünüp düşünmediği sorusuna, "Göreceksiniz" demekle yetindi. Gül’ün bu sözlerinden bir süre sonra Köşk’te güvenlik zirvesi yapılacağı duyuruldu. Gül, TESK heyetini kabulü sırasında da bir basın mensubunun üçlü zirveyi hatırlatarak, "Sınır ötesi operasyon hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Ne tür talimatlarınız olacak?" sorusuna, "Toplantıyı yapalım, açıklayacağız" yanıtını verdi.

1 SAAT 10 DAKİKA

Gül’ün başkanlığında Erdoğan ve Büyükanıt’ın katılımıyla gerçekleşen zirve, saat 15.00’te başladı. 1 saat 10 dakika süren zirvenin ardından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Bu vesileyle, güvenlik güçlerimizin terörizm karşısındaki haklı mücadelesini her türlü şart altında yılmadan devam ettirmesi ve güçlü tedbirler uygulaması yönündeki kararlılığı vurgulanmıştır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!