Yüreği dayanmadı

Güncelleme Tarihi:

Yüreği dayanmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 02:00

Genelkurmay'ın gazi ve şehit yakınlarına verdiği iftar yemeğine katılan Orgeneral Büyükatıt ile eşi Filiz Büyükanıt şehit aileleriyle sohbet etti. Filiz Büyükanıt, aşırı duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadı ve yemekten ayrıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları, gazi ve şehit yakınlarıyla 4. Kolordu Komutanlığı’nda düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, eşi Filiz Büyükanıt ile katılan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, şehit ve gazi yakınlarıyla birlikte oturdu ve ailelerle sohbet etti. İftar saati beklendiği sırada, Orgeneral Büyükanıt ile aynı masada oturan ve sohbete katılan Filiz Büyükanıt, bir süre sonra duygulanarak masadan ayrıldı.

Orgeneral Büyükanıt, iftar öncesinde davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, “Üzerinde yaşadığımız bir toprak parçası ve o toprak parçası üzerinde yaşayan insanlar var. Ama bazı insanlar var ki, o toprak parçasını vatan, üzerinde yaşayan insanları da ulus yapıyorlar” dedi.

Orgeneral Büyükanıt, konuşmasında şunları vurguladı:

"Bu akşam, bu salonda bulunan şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz, gazilerimizin yakınları, hepimiz, bu güzel günü beraber paylaşacağız. Ben bu ülkeyi vatan yapan insanlara, şehit olanlara, Tanrı'dan rahmet diliyorum, gazilerimize şifa diliyorum, şehitlerimizin yakınlarına sabır diliyorum. Ama bir şey daha söylüyorum. O da, onlar, bu salonda bulunanlar, bulunamayanlar, şu anda hizmette olanlara emanet edilmiş kutsal birer varlıktır. Onlar, bizim ayrılmaz bir parçamızdır. Biz gücümüzü, kuvvetimizi, mücadele azmimizi onların bize bıraktığı emanetlerden alıyoruz.”

Orgeneral Büyükanıt’ın konuşmasının ardından hepbirlikte okunan yemek duasıyla davetliler oruçlarını açtı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, kuvvet komutanları ve üst düzey komutanlar, gazi ve şehit yakınlarıyla aynı masalara oturdu.

Komuta heyeti ve askeri yetkililerin davetlilerle bayramlaştığı yemeğin ardından Orgeneral Büyükanıt, şehit ve gazi çocuklarına okul çantası dağıttı ve gazilerin yakalarına özel hazırlanmış rozetlerden taktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!