‘ABD'nin kayıp silahları' Şanlıurfa'da ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

‘ABDnin kayıp silahları Şanlıurfada ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 15:04

ŞANLIURFA'da ele geçirilen ve x-Ray cihazlarında görünmediği için ‘hayalet silah’ olarak bilinen 27 Glock marka tabancanın ABD’nin Kuzey Irak'ta kaybolan silahlarından olduğu ileri sürüldü. Gözaltına alınan 5 zanlının daha önce, terör örgütü PKK'ye yardım ve yataklık yapmak suçlarından ceza aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

M.Ç'nin yasa dışı yollarla Kuzey Irak’tan Türkiye’ye soktuğu silahları beraberindeki arkadaşlarıyla satmak için Şanlıurfa’ya getireceği ihbarı üzerine harekete geçen polis, bu kişiyi takibe aldı. Ç. ve beraberindeki 3 kişi önceki gün geldikleri Şanlıurfa'da, silahları Suruç İlçesi'nde kuyumculuk yapan Habeş Solmaz'a teslim etti. Teslimatın ardından operasyonu başlatan polis, H.S.'nin kullandığı otomobili Balıklıgöl Hastanesi kavşağında durdurdu. Yapılan aramada otomobilin bagajında ‘Glock' marka 27 tabanca ile bu silahlara ait 53 şarjör bulundu. S'yi gözaltına alan polis, Mardin'den tabancaları getiren zanlıların bulunduğu aracı da Şanlıurfa- Mardin karayolunda durdurup, M.Ç. ile A.İ. ve kardeşlerini gözaltına aldı. 5 zanlı sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Araştırma sonunda, zanlılar hakkında ‘Terör örgütüne yardım ve yataklık’, ‘Suç ve suçluyu övme’ ile ‘Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet’ sabıkalı oldukları tespit edildi. Ele geçen 27 tabancanın da ABD’nin Irak’ta kaybolduğunu açıkladığı silahlardan olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Zanlılar, yurda kaçak yollardan yurda silah getirmek ve satmak suçlamasını kabul etmedi. Otomobilinin bagajında 27 tabanca ile yakalanan H.S. ‘susma hakkını' kullandı.

PKK’LI AKRABALARI ÖLDÜRÜLDÜ

Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamaları tamamlanan 5 zanlı, bu sabah adliyeye sevk edildi. H.S.'nin, 29 Ağustos'ta Siirt'in Pervari İlçesi Doğanca Köyü kırsal kesiminde çıkan çatışmada öldürülen PKK’lı ‘Hebun’ kod adlı Müslüm S.'nin akrabası olduğu anlaşıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!