Referandum saçmalık, tümden kaldıralım

Güncelleme Tarihi:

Referandum saçmalık, tümden kaldıralım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 21 Ekim’de referandum gerçekleştirmenin "Saçmalık" olacağını savunarak, "Bu referandum sürecini anlamak güç. İki maddeyi çıkarıp tekrar oya sunmak daha önce oy kullananlara ’sizin oyunuzun bir önemi yok’ demek olur. Maç başladıktan sonra kale değiştirmek olur. Bu bir hukuk skandalıdır, Süreç tamamen durdurulmalıdır" diye konuştu.

Baykal, MHP’nin olaya bizim gibi bakması gerektiğini düşünüyorum" diyerek çağrısının olumlu sonuçlanmaması halinde referandum sürecinde yeni bir strateji izleyeceklerinin ipucunu verdi; YSK’nın da konuyla ilgili olumlu tavır göstermesini eleştirdi. Baykal, dünkü basın toplantısında şunları söyledi:

ORTADA CENAZE VAR Şimdi ortada bir cenaze var. Bu cenazenin bir kısmını gömüp, kalanını gömmeyerek devam edilemez. Yapılması gereken cenazenin tümünün gömülmesidir. Aksi halde, Dünya Garabetler Kitabı’nın başında Türkiye yer alacaktır. Bu bizi mahcup eder.

CİDDİ SORUN ÇIKACAK AKP, Anayasa değişiklik paketinin geçici 18 ve 19. maddelerini metinden çıkararak sorunu çözebileceğini düşündü. Maalesef bu iki madde çıkarıldığı takdirde çok daha ciddi bazı sorunlar ortaya çıkacaktır.

GÜMRÜK OYLARI Referandum süreci başladı, gümrüklerde oy kullanıldı. AKP’nin yeni Anayasa teklifinin kabul edilmesi halinde, 21 Ekim’de yeni bir metin oylanacak. Gümrüklerde kullanılan oylar farklı bir metin için sandığa atılan oylar olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!