Haftaya adayım

Güncelleme Tarihi:

Haftaya adayım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2007 00:00

CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, partisinin Şubat 2008’de gerçekleşecek olağan kurultayında Genel Başkan Deniz Baykal’a karşı aday olacağını söyledi.

Koç, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, "Adaylığımı ve adaylığım sonrası izleyeceğim yol haritasını eylem planlarımı gelecek hafta kamuoyuyla paylaşacağım" diye konuştu. Koç, adaylığının milletvekili olduğu Samsun’da açıklayacak. Mustafa Kemal’in Samsun’a ayak basarak başlattığı Kuvayi Milliye hareketine gönderme yapmayı planlayan Koç’un, "Benimle birlikte Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu CHP’nin, gerçek köklerine dönüşü başlayacak" çağrısında bulunacağı bildirildi.

BASKI VAR Koç, aday olması yönünde parti kamuoyundan yoğun baskı gördüğünü vurgulayarak, "Parti yönetiminde ve politikasında hiçbir değişiklik yapılmadı. Üstelik, bir yandan da örgüte yönelik haksız uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bu noktada gelen baskılara daha fazla dayanmak doğru değil. Adayım!" dedi.

SİPERE YATMADIM Koç, "Hiçbir zaman Sayın Genel Başkan’ın başarısızlığına yönelik bir beklenti üzerinden siyaset yapma planım olmadı. Sipere yatıp, fırsatçılık yapmadım; bir tutarsızlığın içinde olmadım. Siyasi kurallar ve parti geleneği, hukuku içinde aday olacağım" değerlendirmesinde bulundu. Koç’un, kendisini partiye davet ederek siyasetin yolunu açan eski genel Başkan Altan Öymen ile Erol Tuncer ve Adnan Keskin’in de desteğini aldığı belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!