Polis bana komplo kurdu

Güncelleme Tarihi:

Polis bana komplo kurdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 00:00

Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın aşık olduğu ve evlenme teklif ettiği öne sürülen Pınar Selek konuştu: Polis bana komplo kurdu.

Haberin Devamı

Mısır Çarşısı davasının sanığı Pınar Selek,  iddia karşısında, Hürriyet’e, "Aman Tanrım, başıma bir de bu mu gelecekti" derken, haberin kendisi terörize etmek isteyenler tarafından hazırladığını söyledi. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi, Mısır Çarşısı’ndaki patlamaya bombanın mı yoksa LPG’nin mi sebep olduğu kesin tespit edilmediği için Selek hakkında "ceza verilmesine gerek olmadığı" yönündeki kararını bozmuştu. 1 Ekim’de yeniden görülecek dava öncesi böyle bir iddianın ortaya atılmasına, "Komplo" diyen Pınar Selek, şunları söyledi: "Aaa, nasıl görüşüyor muşum? Bunun olmadığı ortada. Benim tekrar bir davam açıldı. 1 Ekim’de görülecek. Bu söylentilerin polisin komplosu olduğunu düşünüyorum. Kaybettiler, beni terörize etmek istiyorlar. Abdullah Öcalan’ı ne ziyaret ettim, ne böyle bir şey geçti aklımdan. 9 senedir bu davayla uğraşıyoruz. Görüşsem görüştüm derim, gizli saklı bir insan değilim. Kesinlikle yalan."

Haberin Devamı

ABAYI YAKTI İDDİASI

Öcalan’ın, Pınar Selek’e evlenme teklifi ettiği iddiası dün cafesiyaset adlı internet sitesinde yayınlandı. Dün 12.53’te internet sitesine giren haberde, "Pınar Selek’in herhangi bir yakınlığı olmadığı halde Öcalan’la yüz yüze görüştüğü" belirtilirken şu iddialara yer verildi: "Öcalan’a yakın çevreler, bu iddia konusunda suskun kalmayı tercih ediyorlar. En yaygın söylenti ise Öcalan’ın Selek’e abayı yaktığı yönünde. Kesire Öcalan ile evliliğinin kadük kaldığını düşünen Abdullah Öcalan bir süre önce Selek’e evlilik teklif etti. Pınar Selek ise bu teklife ne olumlu ne de olumsuz yanıt verdi.

'DTP'Yİ GÖZDEN ÇIKARDI'

Kulislerde Abdullah Öcalan’ın DTP’yi gözden çıkardığı ve yeni bir hareket için düğmeye bastığı iddiaları dillendirilmeye başladı. İddialara göre; 1- Öcalan DTP’yi boşuyor. 2- "Taraftarlarıma söylerim" desteğimi çekerim’ diyor. 3- Yeni bir parti kuruyor. İsim babalığını yine kimseye kaptırmıyor. "Demokratik Toplum Hareketi" 4- Bir kadın bir erkek eşbaşkan istiyor.. Demokratik Toplum Hareketi’nin eş başkanlığı için Öcalan’ın belirlediği iki isim var; Hatip Dicle ve Pınar Selek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!