72'nci Koğuş eksi 10 derece

Güncelleme Tarihi:

72nci Koğuş eksi 10 derece
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçıları, sahneleyecekleri Orhan Kemal'in ‘‘72'nci Koğuş’’ isimli eserinin provasını oyundaki benzer sahneleri yaşayarak, güçlükler içinde yapıyor. Cezaevinin en dibindeki 72'nci koğuşta kalan insanların hayatından kesitlerin sunulduğu oyuna büyük bir özveriyle hazırlanan sanatçılar, borç yüzünden gece kaloriferleri yanmayan salonda sıfırın altında 10 derece çalışıyor.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'na ait binada kiracı olan Erzurum Devlet Tiyatrosu 500 milyon liralık borç nedeniyle soğukta kaldı. Şiddetli soğuğa rağmen yarın başlayacak oyuna hazırlanan sanatçılar güçlük içinde prova yapıyor. Sanatçılar molalarda birbirlerine sokulup, üzerlerine battaniye örterek ısınmaya çalışıyor.

Yönetmen İsmet Hürmüzlü, hastalanmamanın mücadelesini verdiklerini, sürekli ilaç kullandıklarını belirtti. Hürmüzlü, ‘‘Doğu'da görev yapan sanatçılar harikalar yaratıyor. Ancak, ne hikmetse İstanbul ve Paris'te oynanan bir oyundan bahsedilirken Doğu'da sahnelenen bir oyundan bahsedilmiyor. Buradaki sanatçının çektiği sıkıntılar dile getirilmiyor. Bu olay sanat ve sanatçıya yapılan en büyük haksızlıktır’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!