Çankaya’daki türbanlının eşi enerji yolsuzu

Güncelleme Tarihi:

Çankaya’daki türbanlının eşi enerji yolsuzu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün verdiği resepsiyonda tek türbanlı kadın olarak dikkat çeken Başkent Kadın Platformu Başkanı Zeynep Göknil Piyade’nin Enerji Bakanlığı’nda yapılan yolsuzluk operasyonunun bir numaralı zanlısı Enerji Üretim A.Ş (EÜAŞ) eski Genel Müdür Vekili Önder Piyade’nin eşi olduğu ortaya çıktı.

Muhafazakar feminist kimliği ile ön plana çıkan Piyade, geçtiğimiz mayıs ayında platformun başkanlığına seçilmişti. Asıl mesleği İngilizce öğretmenliği olan Piyade eşiyle ilgili bilgilerin internet sitelerinde yayınlanmasının ardından telefonlara çıkmadı. Önder Piyade’nin adını kamuoyu, enerji ihalelerinde yapıldığı iddia edilen yolsuzluklarla duymuştu. Enerji Üretim A.Ş. Genel Müdür Vekili iken Enerji ihalelerine fesat karıştırmak suçlamasıyla yargılanan Piyade, bu yılın mart ayında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 2 yıl 7 ay 20 gün hapis, 427 YTL idari para cezasına çarptırılmıştı. 10. Cumhurbaşkanı Sezer tarafından iki kez veto edilen Piyade, bir tür bürokratik hülleyle, bir ay izne çıkarıldıktan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler tarafından vekáleten göreve atanmıştı.

SAYLAN GELMEDİ Abdullah Gül’ün resmi kabulüne "Cumhuriyet mitinglerini düzenleyen derneklerin çağrılmadığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı" bildirildi. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada "Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Şener Eruygur’a 5 Eylül günü için, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan’a ise 7 Eylül günü için davetiye gönderilmiş, ancak Sayın Saylan davete icabet etmemişlerdir" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!