Gölge Dışişleri Bakanı

Güncelleme Tarihi:

Gölge Dışişleri Bakanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın diplomasi danışmanı İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, AKP’nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Kabine kulislerinde adı Dışişleri Bakanlığı için de geçen Bağış’ın bu yeni görevi parti kulislerinde "gölge Dışişleri Bakanlığı" yorumlarına yol açtı.

MYK’dan kabineye taşınan iki ismin yerine yeni görevlendirmeler dün yapıldı. Başbakan Yardımcılığı’na getirilen Teşkilat Başkanı Hayati Yazıcı’nın yerine, Yazıcı gibi hukukçu kökenli olan Ankara Milletvekili Haluk İpek getirildi. Yine Başbakan Yardımcılığı’na atanan Nazım Ekren’den doğan boşluk da Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na kaydırılıp, yerine de Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Bağış’ın atanmasıyla dolduruldu. Meclis’teki komisyonlarda görev alacak milletvekillerini belirlemek için dün toplanan AKP MYK’ya Bağış ve İpek de katıldı.

AKP kulislerinde, adı Milli Eğitim Bakanlığı için geçen Mehmet Sağlam’ın Milli Eğitim, Anayasa hukukçusu Zafer Üskül’ün İnsan Hakları, merkez sağ kökenli hukukçu Ahmet İyimaya’nın da Adalet Komisyonu başkanlıklarına getirilmelerine kesin gözüyle bakılıyor. Dışişleri Komisyonu için, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakın isimlerden Murat Mercan’ın adı geçerken, Cevdet Erdöl’ün sağlık, Vahit Kirişçi’nin ise tarım komisyonu başkanlığı görevlerini korumaları bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!