‘720 elektronik kelepçe uygulamamız devam ediyor’

Güncelleme Tarihi:

‘720 elektronik kelepçe uygulamamız devam ediyor’
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2024 07:00

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle Gölbaşı Vilayetler Evi’nde düzenlenen programda şehit yakınları, kadın gaziler, kadın sivil toplum kuruluşları ve kadın muhtarlar ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Konuşmasında büyük ve güçlü Türkiye’nin temellerinin kadınlarla birlikte atıldığını belirten Yerlikaya, “Aydınlık geleceğimiz yine kadınlarla birlikte inşa ediliyor. Ülkemizin gelişmesi, milletimizin refahı ve huzuru, küresel ekonomide söz sahibi olabilmemiz için her alanda aktif olan kadınlar, gücümüze güç katıyor” dedi.

Ardından kadına yönelik şiddete değinen Yerlikaya, “Bu alanda birçok projeyi ve yenilikleri hayata geçirdik. Elektronik kelepçe projesiyle yüksek riskli pek çok olası şiddet vakasını önlemeyi başardık. Şu an itibarıyla aktifte 720 elektronik kelepçe uygulamamız devam ediyor ve bu kapasiteyi 1500’e çıkarmış durumdayız. Yine KADES uygulamamız da bu alanda verdiğimiz mücadelede çok önemli bir yere sahip. Hayata geçirildiği günden bugüne kadar KADES, 6 milyona yakın kişi tarafından indirildi ve bugüne kadar bu uygulama aracılığıyla 1 milyonu aşkın ihbar alındı. Bu ihbarlar en hızlı şekilde değerlendiriliyor ve en yakın güvenlik birimlerimizce gerekli müdahalede bulunuluyor. Emniyet ve jandarma teşkilatlarımızda kadına yönelik şiddetle mücadele alanında faaliyet gösteren birim sayısını 1267’ye yükselttik” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!