CHP tahmini: Seçim AKP lehine % 10 değiştirilmiş

Güncelleme Tarihi:

CHP tahmini: Seçim AKP lehine % 10 değiştirilmiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2007 00:00

CHP Genel Merkez yönetimi, "22 Temmuz seçim sonuçlarına AKP lehine müdahale bulunuldu" iddialarının, en kısa sürede Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurmaya olanak tanıyacak şekilde incelenmesi kararı aldı.

Çalışmalar kapsamında il ve ilçe örgütlerine "Tüm sandık tutanaklarıyla YSK açıklamalarını karşılaştırın" emri verildi. CHP MYK toplantısında da ele alınan iddialarla ilgili olarak, "Seçim sonuçlarını etkileyecek bilgi ve belgeler elde edilmesi halinde gelecek haftadan itibaren YSK’ya itirazda bulunulması" planlanıyor. Genel merkez yönetimine konuyla ilgili bir rapor sunan CHP’nin hukukçu kurmaylarından Konya Milletvekili Atilla Kart, şunları söyledi:

"Türkiye’nin dört bir yanından gelen iddiaların doğru olması halinde Meclis aritmetiğini büyük ölçüde etkileyecek bir durum ortaya çıkabilir. Meclis’teki iktidar ile muhalefet yapılanması değişebilir. Raporumuza göre, AKP lehine yüzde 10’lara ulaşan bir değişiklik olduğu yönünde ön tahminimiz var. CHP de yüzde 12 seviyesinde indirilmiş. Bu son derece ciddi bir iddia. Tabii tüm bunlar münferit mi yoksa Türkiye geneline yayılmış bir durum mu, inceleyeceğiz. Tüm iddiaları toparladıktan sonra gelecek hafta içinde itirazda bulunabiliriz. Ancak, bunu takip etmek bizim olduğu kadar YSK’nın da görevi. Resen de başlatabilir incelemeyi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!