Öyle demedim ki çok ayıp ediyorlar

Güncelleme Tarihi:

Öyle demedim ki çok ayıp ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2007 00:00

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, "Türkiye’de yaşayan Kürtler Türkmen, Kürt Alevileri de Ermen kökenli" demediğini savunarak, "Beni eleştirenler ve istifamı isteyenler çok ayıp ediyorlar" diye konuştu.

KAYSERİ’de bir konferanstaki konuşması tepki toplayan ve istifası istenen, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, sözlerinin, haberlerde eksik ve yanlış yansıtıldığını savundu. Halaçoğlu, yalan yanlış bilgilerin teyidini almadan kendisini suçlayan ve istifasını isteyenler olduğunu kaydeden Halaçoğlu, "Çok ayıp ediyorlar" dedi. Halaçoğlu, "Hürriyet’e şunları söyledi:

"Elimde hem kendi konuşmam hem de gazete ve TV haberleri var. Haberler, benim konuşmamdan çok farklı. Haberler konuşmamın özünü yansıtmaktan uzak. Ben Kayseri’de Afşarlarla ilgili bir konferans verdim. Açıklama yaparken bir takım şeyler söyledim. Bu söylediklerim, ya kasıtlı ya da cahilliklerinden yanlış yansıtıldı. Ne söylediğimi tam anlatabilmek için tekzip yerine, basın toplantısı yapmayı yeğledim. Ben, ’Alevi Kürtler Ermenidir’ demedim. Benim açıklamam, bir yerde haksız suçlamaları önleyici nitelikteydi. Söylediğim; 1915 tehciri sırasında tehcirden kurtulmak için kendilerini ’Kürt Ermeni’ olarak gösterenlerin Anadolu’da kaldıklarıdır. ’Kürt Aleviler’ de demedim, ’Kürt Alevi’ olmadıkları halde kendilerini öyle gösterdiler. Değillerdi ama. Aleviler’in yüzde 99’u Türkmendir. Açıkladığım bilimsel gerçekler, Aleviler’e ve Kürtler’e karşı tavrın, önyargının anlamsızlığını ortaya koyuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!