DTP ve MHP’nin olduğu Meclis ülke için şans

Güncelleme Tarihi:

DTP ve MHP’nin olduğu Meclis ülke için şans
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2007 00:00

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, MHP’nin de içinde olduğu TBMM’nin Türkiye için şans olduğuna inandığını açıkladı.

PKK üyesi olduğu iddiasıyla tutuklu bulunduğu cezaevinden milletvekili seçilince çıkan Tuncel, kendisini "Haritacılık" mesleğiyle de tanımlıyor. Tuncel, Meclis’in siyasi haritasını, "DTP’li vekillerin yanı sıra MHP’nin, AKP’nin ve CHP’nin de parlamentoda olması, temsil oranının ilk kez bu kadar yüksek olması açısından, Türkiye için bir şans" sözleriyle özetledi. DTP Genel Merkezi’nde görüştüğümüz Tuncel, "Türkiye’nin tüm temel sorunları, parlamentoda muhataplarıyla tartışılacak. Herkes orada gelip çözümleri sunacak, politikalarını ortaya koyacak ve tartışacak, buna göre de çözümler ortaya çıkacak" dedi.

Tuncel, "Bu ülkenin sadece doğusu barışı ya da Kürt sorununun çözümünü istemiyor. Sorun Türkiye’ye aittir ve Türkiye’nin göbeğindedir. Dolayısıyla biz de Türkiye’nin temel sorunlarının çözümünün Meclis’te olacağı düşüncesiyle parlamentoya girdik" görüşünü dile getirdi.

VATANDAŞ İLGİSİ

Ankara’da milletvekili olarak geçirdiği son bir haftayı değerlendiren Tuncel, "Yavaş yavaş tanınmaya başlamış olacağım ki, vatandaşlarımız beni durdurup, ’Sizleri izliyoruz. Sizden büyük beklentilerimiz var. Nasıl siyaset yapacağınızı çok merak ediyoruz’ diyorlar" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!