Erdoğan, Sezer’e göre tavır alacak

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan, Sezer’e göre tavır alacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 00:00

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den yeni hükümeti kurma görevini alan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yeni hükümetin kuruluş takvimini Sezer’in tavrına göre belirlemesi bekleniyor.

Erdoğan’ın yeni kabine listesini Sezer’e göndereceği, ancak bazı isimlere itiraz gelmesi halinde, liste oluşturma süresini uzatıp parlamentonun seçeceği 11. Cumhurbaşkanı’nı bekleyeceği öne sürülüyor. Yeni hükümeti kurma görevini almak üzere dün saat 11.00’de Çankaya Köşkü’ne çıkan Erdoğan’ın, Sezer ile görüşmesi 15 dakika sürdü. Erdoğan, Köşk’ten ayrılırken düzenlediği basın toplantısında, yeni kabinenin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı ve Meclis Başkanlığı seçimlerinde "Anayasal takvime dikkat edeceğini" söyledi.

HEPSİ İÇ İÇE GEÇTİ Erdoğan, bu konu hakkında ısrarlı sorular üzerine "Bir takvim kullanılacak dendiği anda bu illa 45 günün sonuna kadar diye olmaz. Meclis Başkanlığı seçimimiz var, Meclis Başkanlık Divanı’nın oluşması var, Cumhurbaşkanlığı var, hükümeti kurma durumu var. Hepsi de şu anda iç içe geçmiş, buradaki önceliği arkadaşlarımızla değerlendirip, ona göre de adımımızı atacağız" dedi. Erdoğan’ın bu sözleri, "Kabine listesini Sezer’e mi sunacağı yoksa AKP’den seçilecek yeni Cumhurbaşkanı’nı mı bekleyeceği" sorusunu akla getirdi. Başbakan, bu konudaki soruları "Söyledim ya ben size, Anayasal takvime dikkat edeceğim" diyerek boşlukta bıraktı. Erdoğan, "Kabineyi açıkladığınızda Abdullah Gül’ün isminin olmaması cumhurbaşkanı adayı diye yorumlanacak, listede yer alırsa cumhurbaşkanı adayı değil diye yorumlayacağız. Hükümet için cumhurbaşkanı adayının isminin belirlenmesini bekleyecek misiniz?" sorusuna ise "Çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, anayasal takvime dikkat edelim" yanıtını verdi.

ATALAY KONUSU Kulislerde, Milli Eğitim Bakanlığı daha önce iki kez Köşk vetosuna takılan Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın yeniden bu görev için düşünülmesi halinde Sezer’in takınacağı tavır da merak konusu oldu. Diğer taraftan AKP kulislerinde, Erdoğan’ın, "görev süresi doldu" gerekçesiyle yeni kabine listesini Sezer’e sunmayabileceği iddiaları da konuşuluyor.

Çankaya’dan görevi aldı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın, yeni hükümeti kurma görevini aldığı Çankaya Köşkü’nden çıkışında düzenlediği basın toplantısına ilgi büyüktü. Çok sayıda foto muhabiri ve kameraman toplantının yapılacağı salonda yerlerini alırken, basın mensuplarının Başbakan’ın konuşma yapacağı kürsüye fazla yaklaşmaması için araya kordon çekildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!