İlk gün tokalaşması

Güncelleme Tarihi:

İlk gün tokalaşması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2007 00:48

/images/100/0x0/55eac06af018fbb8f89466f4
Yemin töreninde Başbakan Erdoğan, Bakanlar Kurulu sıralarındaki yerini alırken Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile aradaki mesafeye rağmen selamlaşıp tokalaştı. Erdoğan, AKP’lilerin ayakta alkışı ile kürsüye gelerek yemin etti. Erdoğan yerine otururken muhalefetten sadece CHP Lideri Deniz Baykal alkışladı.

Ata’ya gittiler

Meclis Başkanı Şükrü Elekdağ ile Meclis’in en genç üyelerinden oluşan Divan üyeleri sabah önce TBMM bahçesindeki Atatürk Anıtı’nı ziyaret ettiler. DTP’li üyeler Ayla Akat Ata ve Sebahat Tuncel de ellerinde karanfillerle Ata’nın huzuruna çıktılar.

Durun önce yemin edelim

Yemin törenini Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül, Bakanlar Kurulu sıralarından birlikte izledi. Tören öncesi Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığını ne zaman açıklayacağı sorusuna, "Dur bakalım, önce bir yemin edelim, milletvekili olalım" diye yanıt verdi. Gül, Hürriyet’in dünkü haberi anımsatılarak yöneltilen, "Bir gazetede adaylığınızı cami çıkışında açıkladığınıza ilişkin haber var" sorusuna karşılık, "Camide insanlar hep söylüyordu zaten. Onu yazmış" dedi.

En çok alkış AKP’den

CHP Milletvekili Şükrü Elekdağ, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Meclis’in en yaşlı vekili sıfatıyla Başkanlık koltuğuna oturdu ve yemin törenini başlattı. Elekdağ, açılış konuşmasında , Başbakan Erdoğan’ın 22 Temmuz gecesi seçim zaferinden sonra yaptığı konuşmadaki siyasette "kutuplaşmanın önlenmesi", "normalleşme", "istikrar" ve "yumuşama" vurgusuna iki kez atıf yaptı.

Elekdağ’ın eşi ve iki kızı yemin töreni boyunca, babalarının oturumu yönetmesini izlediler.

Seslerini duyuramadılar

Milletvekillerinin yemin törenini izlemeye gelen aileleri renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden güzel üç genç kız, CHP sıralarında oturan babalarına kendilerini göstermek için çok çabaladılar ama başarılı olamadılar. Genel Kurul’un çalışmalarına ara verdiği sırada ayağa kalkan üç genç kız ilginç bir görüntü oluşturdular.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!