Gökçek: Ankaralılar tatile çıksın

Güncelleme Tarihi:

Gökçek: Ankaralılar tatile çıksın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2007 18:02

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'da yaşanan su sıkıntıyla ilgili olarak yeni bir çözüm getirdi. Suyun tasarruflu kullanılmasını isteyen Gökçek, bunun için özellikle çalışan Ankaralıların tatile çıkmasını önerdi.

Haberin Devamı

Gökçek düzenlediği basın toplantısında ve katıldığı bir TV programında, su sıkıntısıyla ilgili eleştirileri yanıtladı. Gökçek toplantıda, “Belediye personelini iki aylık izne göndermeyi planlıyorum, bir kasaba nüfusu kadar insan Ankara’dan ayrılır. Vatandaşlarımız tatile çıksın. Bir 50 bin 60 bin kişi bir süre Ankara’dan ayrılsa biraz rahatlarız. Annelerini babalarını ziyaret etseler fena mı olur” dedi.

Kesintilerin Aralık ayında sona erdirilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Gökçek, ASKİ çalışanları dışında belediye personelinin izinleri kullandıracağını söyledi.

"OKULLARIN DEPOLARINI YAPTIRMAYA HAZIRIZ"

Gökçek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Ankara’da bulunan devlet okullarından 350’sinin su deposu olmadığını belirlemesinin ardından, bu okulların depo inşaatlarını üstleneceklerini söyledi.

Gökçek, konuyla ilgili olarak Ankara Valiliği ile değerlendirmede bulunacaklarını aktardı. Bir öğrencinin ortalama 7 litre su tükettiğini kaydeden Gökçek, “depo yaptırırsak okulları zamanında açarız” diye konuştu. Eski depoların onarılacağını ve temizliğinin yapılacağını belirten Gökçek, depoların her üç ayda bir temizlenmesi için vatandaşları uyardı.

“SUÇLAMALARIN MUHATABI BELEDİYE OLAMAZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Gerede projesiyle ilgili iddialara da yanıt verdi. Büyükşehir Belediyesi’nden 2004’te Hazine Müsteşarlığı’na yazılan, Belediye’nin Gerede projesi yerine metro çalışmalarına öncelik vereceğinin belirtildiği belgeye açıklık getiren Gökçek, bir Japon firmasının teklifi üzerine bu projenin makul bulunmadığını anlattı.

Gökçek, önerilen projenin Gerede ile Çamlıdere arasındaki dağlardan suyu geçirmeye dayandığını söylerek bunun maliyetleri artıracağı için kabul etmediklerini bildirdi. Bu proje yerine Çamlıdere ile Gerede arasındaki dağın içinden geçen 32 kilometrelik tünel yapmayı önerdiklerini anlatan Gökçek, bu projenin DSİ tarafından yapılmasını önerdiklerini kaydetti.

Gökçek, “İçme suyu temini Devlet Su İşleri’ne aittir ancak DSİ müsaade ettiği durumda belediyeler içme suyunu karşılamak konusunda çalışma yürütür. Suçlamaların muhatabı Ankara Büyükşehir Belediyesi olamaz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!