700 asker teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

700 asker teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 01:11

Türkiye, darbe girişiminin şokunu atlatmaya çalışırken Genelkurmay Karargâhı’nı ele geçiren darbeci kadroda ilk çözülme dün sabah saatlerinde oldu. Gece boyunca süren çatışmalardan sonra Genelkurmay çevresinde vatandaşlar ve polisin ikna etmeye çalıştığı askerlerden önce 200 kadarı teslim oldu. Sabahın ilerleyen saalerinde silahlarını bırakıp polise teslim olanların sayısı 700’e yaklaştı.

Haberin Devamı

Askerler Genelkurmay karargâhını demir parmaklıklar arasından terk etmeye çalıştı. Bu sırada dışarda çember oluşturan polisler askerleri bekletilen otobüslere bindirerek gözaltına aldı.

Silah bırakan askerlere su ve sigara veren vatandaşlar, sakin olmalarını telkin ederek zarar görmeyeceklerini söylediler.Genekurmay Karargâhı’na öğleden sonra da bomba imha uzmanları girdi. Uzmanların her odada şüpheli paket araması yaptığı kaydedildi.

700 asker teslim oldu

Genelkurmay’daki silah sesleri de öğle saatlerine doğru kesildi. Ele geçirilen tank ve zırhlı personel taşıyıcılar da 4. Kolordu Komutanlığı’na bağlı askeri TIR’larla kışlaya taşındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!