70’inde Ejder’i dize getirdi

Güncelleme Tarihi:

70’inde Ejder’i dize getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 00:00

İrlanda’da perşembe günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini İşçi Parti’sinden aday gösterilen şair, 70 yaşındaki insan hakları aktivisti Michael D. Higgins kazandı.

43 seçim bölgesinden gelen sonuçlara göre, adayların en yaşlısı Eski Kültür Bakanı Higgins, oyların yüzde 57’sini alarak ülkenin dokuzuncu cumhurbaşkanı seçildi. Higgins’in başarısı biraz sürpriz oldu. Bembeyaz saçları, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile kıyaslanan kısa boyuyla zaman zaman dalga konusu olan dört çocuk babası Higgins, kamuoyu yoklamalarında ilk sırada değildi. Ancak Higggins, “Ejderlerin Mağarası” (Dragons Den) isimli reality şov programıyla üne kavuşan 49 yaşındaki tv yıldızı, iş adamı rakibi Sean Gallagher’le eski IRA komutanı Martin McGuinness’ı önüne geçmeyi başardı.
Kamuoyu yoklamasında önde görünen bağımsız aday Sean Gallagher yüzde 28.5 oy aldı. Gallagher, “Michael için bu harika bir gece. Başarısından dolayı kendisini tebrik ederim” dedi. İrlanda Cumhuriyet Ordusu’nun eski bir komutanı olan ve Sinn Fein partisinin adayı Martin McGuinness de 13.7’le üçüncü sıraya yerleşti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!