7 YPG'linin cenazesinden sonra olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

7 YPGlinin cenazesinden sonra olaylar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 13:09

SURİYE’de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesinde IŞİD’e karşı savaşırken öldürülen 7 YPG’linin cenazesinin Şınak’ın Silopi ilçe merkezinden uğurlanmasından sonra olaylar çıktı. Uluslararası karayolunu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapan göstericilere polis müdahale etti. Göstericilerin, polisin zırhlı araçlardan gaz bombası atmasını engellemek için lazer ışığı kullanması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Suriye’nin Rojava bölgesinde IŞİD ile girdikleri çatışmada ölen ve Habur sınır kapısından Türkiye’ye getirilen 7 YPG’li’nin cenazesi Şırnak’ın Silopi ilçesinde DBP’liler tarafından karşılandıktan sonra dün gece memleketlerine uğurlandı. Cenazelerin ilçe merkezinden gönderilmesinden sonra yüzleri maskeli gruplar Barbaros, Cudi , Yeşiltepe mahalleleri ile 3’üncü cadde ve 4’üncü cadde üzerinde barikatlar kurarak eylem yaptı.

3’üncü ve 4’üncü cadde üzerindeki gruplar daha sonra iki ayrı noktadan Habur Sınır Kapısı’na giden yolu çöp konteynerleri ve lastiklerle trafiğe kapatıp kimlik kontrollü yaptı. TIR, kamyon ve özel araçları durduran eylemciler kimlik kontrolünün ardından bazı araçların geçişine izin verirken bazı araçların geçişine izin vermedi.

BİBER GAZINA KARŞI HAVAİ FİŞEK VE MOLOTOF

Olay yerine gelen polis, göstericilerin dağılması için zırhlı araçtan anons yaptı. Göstericiler yolu trafiğe açmayarak eylemlerini sürdürünce polis göstericilere gaz bombası ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Göstericiler de polise molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis müdahalesiyle açılan yolda bekleyen şoförler araçlarını tekrar hareket ettirerek yollarına devam etti.

Haberin Devamı

Birkaç kez farklı noktalarda aynı şekilde yapılan yol kesme eylemlerine polis anında müdahalede bulundu. Bu müdahaleler sırasında göstericilerden birinin polisin zırhlı araçlardan gaz bombası atmasını engellemek için yeşil lazer ışığını kullanması dikkat çekti. Yaklaşık 4 saat süren eylemin ardından göstericiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!