7 yaşındaki çocuk kayboldu

Güncelleme Tarihi:

7 yaşındaki çocuk kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 10:11

GÜMÜŞHANE’nin Torul İlçesi'nde ilköğretim öğrencisi 7 yaşındaki Mustafa Öztürk'ten dün akşamdan beri haber alınamıyor. Bir köprü yakınında kaybolan çocuğun topu derede bulundu. Dereye düştüğü sanılan çocuğu bulabilmek için gece boyunca yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamadı.

Dün saat 19.30 sıralarında Gülaçar Köyü köprüsü yakınında oynarken görülen İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Mustafa Öztürk’ten bir daha haber alınamadı. Yakınlarının ve köy sakinlerinin yaptığı arama sırasında çocuğun topu derede bulundu. Mustafa'nın dereye düşen topu almak isterken sulara kapılmış olabileceği düşüncesiyle jandarmaya haber verildi. Bölgeye gelen jandarma ve arama kurtarma ekipleri, çalışmaları dere çevresinde yoğunlaştırdı. Öztürk'ü bulunabilmesi için seferber olan yüzlerce köylü ellerindeki fenerlerle çalışmalara destek oldu. Arama çalışmalarını izlerken fenalaşan kayıp çocuğun babası Abdullah Öztürk'e çağırılan ambulansta sağlık görevlileri tarafından müdahalede bulunuldu.

Gece geç saatte arama çalışmalarının yapıldığı bölgeye gelen Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, kesin olmamakla birlikte çocuğun dereye düşerek kaybolduğunun sanıldığını ve arama çalışmalarının da bu yönde sürdürüldüğünü belirtti. Kaymakam Gürçam, “Ancak gece oluşu ve suyun debisinin yüksek olması nedeniyle çalışma sağlıklı olarak yürütülemedi” dedi. Arama çalışmaları sabah erken saatte yeniden başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!