7 ton eroin hammaddesi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

7 ton eroin hammaddesi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2001 00:00


Edirne'de jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Yugoslavya'dan Türkiye'ye getirilen, eroin yapımında kullanılan 7 ton 605 kilo asetik asit anhidrit maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı.
İSTANBUL'DA 4 AYRI OPERASYON

İstanbul'da düzenlenen 4 ayrı uyuşturucu operasyonunda, 33 kilo eroin, 93 bin adet Captagon adlı uyuşturucu hap ele geçirildi. Olaylarla ilgili 9 kişi yakalandı. Ele geçirilen uyuşturucunun 20 bin kişiyi zehirleyebileceği bildirildi.

Narkotik Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, komşu bir ülkeden Türkiye'ye sokulan yüklü miktardaki uyuşturucunun Avrupa ülkelerine gönderilmeye çalışıldığı belirlendi. Takibe alınan şebeke üyelerinden Serdal Demirkanoğlu'nun Bağcılar'daki evine baskın düzenlendi. Baskında, preslenmiş halde 24 kilo eroin ele geçirildi.

Avcılar'da düzenlenen bir başka operasyonda da 9 kilo eroin ele geçirildi. Uyuşturucuyu İngiltere'ye göndermeye çalıştıkları bildirilen Birol Uludağ, Eşref Taşkın ile Ümit Yağan yakalanarak gözaltına alındı. Yağan'ın kimlik bilgilerinin araştırılması sonucu, ''PKK terör örgütü üyesi olmak'' suçundan kesinleşmiş 6.5 yıl ağır hapis cezası olduğu da belirlendi.

Düzenlenen bir diğer operasyonda ise alıcı gibi davranan polis memurlarına, 73 bin adet Captagon adlı uyuşturucu hap satmaya çalışan Bedii Bahçeci ile Abdullah Karabaş yakalandı.

Bağcılar'daki bir başka hap operasyonunda, Mehmet Çelik, Rasim Vural ile Mustafa Karslı, 20 bin adet Captagon'la yakalandı.

Bu arada, bu operasyonların dışında son 12 gün içinde gerçekleştirilen çalışmalarda 230 gram eroin, 92 gram esrar, 5 gram kokain, 47 gram afyon sakızı ele geçirildiği, olaylarla ilgili 26 kişinin yakalandığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!