7 kişilik ailenin barakada yaşam mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

7 kişilik ailenin barakada yaşam mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2007 11:45

Uşak'ın Eşme ilçesinde 7 kişilik aile, naylon ve tahta parçalarıyla örtülü barakada yaşam mücadelesi veriyor.

Haberin Devamı

Eşi, 2 çocuğu, iki gelini ve torunuyla birlikte üzeri açık, naylon ve tahta parçalarıyla çevrili barakada yaşayan Halil Kaplan (51), hamallık yaparak aileyi geçindirmeye çalışıyor.

Kaplan, yaptığı açıklamada, 15 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı konuşmakta güçlük çektiğini ifade etti.

İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle Afyon'un Sandıklı ilçesinden taşınarak Uşak'ın Eşme ilçesine yerleştiklerini belirten Kaplan, burada hamallık yapmaya başladığını kaydetti.

Zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini dile getiren Kaplan, havaların soğuması ve yağışların artmasıyla oturdukları barakada yaşama şanslarının çok zorlaştığını ifade etti.

Halil Kaplan'ın eşi Seda Kaplan ise evli olan iki oğlunun iş bulamadığını, evde gelinleri ve bir torunu ile birlikte yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, “Eşimin kazancı geçimimize yetmiyor. Çocuklarım iş bulamıyor. Çaresiziz” dedi.

Haberin Devamı

Seda Kaplan, çok zor durumda olduklarını, her yağış sonrasında büyük sorun yaşadıklarını ifade ederek, hayırseverlerin kendilerine yardım eli uzatmasını istedi.

Kaplan ailesinin komşuları ise kaymakamlık tarafından aileye gıda ve kömür yardımı yapıldığını ancak bunların yetersiz kaldığını ifade ettiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!