7 bin 256 çadır, 45 bin kişi

Güncelleme Tarihi:

7 bin 256 çadır, 45 bin kişi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2011 01:17

Hezarfen Havalimanı’nın 45 bin kişiyi ağırladığı Rock’n Coke Müzik Festivali dün gece dünyaca ünlü sanatçı Moby'nin konseriyle sona erdi. Akıllarda ve gönüllerde ise Limp Bizkit performansı kaldı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük açık hava müzik etkinliği Rock’n Coke, 16-17 Temmuz tarihlerinde Hezarfen Havaalanı’nda 45 bin kişiyi ağırladı. Bugüne kadar ki en geniş katılımlı Rock’n Coke Festivallerinden biri olan festivalde 7 bin 256 çadır kuruldu.

Festivale katılan müzikseverler iki gün boyunca 200 bin litre içecek 80 ton buz tüketti. Ekipleriyle birlikte 505 kişi olan sanatçı grubuna 90 araç hizmet verdi.

RAKAMLARLA ROCK’N COKE 2011

• 24 yabancı, 36 yerli grup olmak üzere 350’den fazla müzisyen katıldı.
• İki gün boyunca 45 bin kişi katıldı, toplam 7256 adet çadır kuruldu.
• 400 dönümlük festival alanında sahne ve çeşitli çadırlar için 12 bin metrekarelik toplam alan ayrıldı ve 9 bin 800 metrekarelik taban kuruldu.
• Festivalin gerçekleşmesi için yaklaşık 10 bin kişi çalıştı.
• 17 bin noktadan serinletme yapıldı.
• 7500 metrelik çit kullanıldı.
• Festivalin telefon, internet ve bankacılık hizmetleri için 30 km kablo döşendi.
• 600 kişilik Jandarma ekibi çalışmalara destek verdi.
• 200 bin litre içecek tüketildi, 80 ton buz kullanıldı.

Haberin Devamı

ROCK'N COKE'DA 2. GÜN / FOTO GALERİ

TRAVIS VE MOBY İLE MUHTEŞEM FİNAL

Hezarfen Havaalanı'nda gerçekleştirilen festivalin ikinci günü, renkli görüntülere sahne oldu. Kamp alanındaki çadırlarında sabahlayan katılımcılar, güneşin doğuşuyla birlikte güne erken başlamak zorunda kaldı.

Kamp alanına kurulan duş yerinde uzun kuyruklar oluşurken müzikseverler saatlerce bekledikleri duş sırasında birbirlerine güneş kremi sürerek, mayo ve bikinileriyle güneşlenmeyi de ihmal etmedi.

Katılımcılar, festival alanının pek çok yerine kurulan ve depoları ilk gece sonunda dolan seyyar tuvaletlerin boşaltılmamasından ve çevreye yayılan kötü kokudan dolayı zor anlar yaşadı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren gerçekleştirilen etkinliklere, sıcak havaya rağmen katılan müzikseverler, Vodafone Free Zone, Coca Cola Zero ve Şehir sahnelerindeki konserlerle eğlenmeye başladı.

Ana Sahne'deki ilk konser Türkçe rock müziğinin sevilen grubu Gripin'in konseriyle başladı. Son albümleriyle birlikte sevilen parçalarını da seslendiren grup, sahnede 1 saat kaldıktan sonra yerini İngiliz dans-pop topluluğu Friendly Fires'e bıraktı.

Haberin Devamı

Bu yıl çıkan ikinci albümleri Pala'ın tanıtım turnesi kapsamında Rock'n Coke 2011 festivaline katılan Friendly Fires, yeni albümünden parçaları seslendirdi.

Punk ve ska müziği yapan Türk müzik grubu Athena da 1 saat boyunca sevilen parçalarını hayranlarıyla buluşturdu. Athena konserinde sıcaktan bunulan müzikseverlere fıskiyelerle su sıkıldı.

7 bin 256 çadır, 45 bin kişi
7 bin 256 çadır, 45 bin kişi

“Clit-rock” adını verdikleri kendilerine özgü müzikleriyle rock müzik tarihinde özel bir yer edinen Skunk Anansie grubu da siyahi fenimizmin öfkesini dile getiren şarkıları ve etkileyici sahne şovlarıyla katılımcıları coşturdu.

Haberin Devamı

Saat 21.00'de sahneye çıkan ve 1 saat sahnede kalan İtalyan asıllı İskoç müzisyen Paolo Nutini de sevilen parçalarını seslendirdi.

Bol ödüllü müzik grubu Travis de 1 saat 10 dakika kaldığı sahnede, gerçekleştirdiği sahne şovuyla hayranlarının beklentisini boşa çıkarmadı. Travis'in solisti Francis Healy, şarkı aralarında sık sık Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiğini söyledi.

7 bin 256 çadır, 45 bin kişi
7 bin 256 çadır, 45 bin kişi

Festivalin finalini de ilk kez 2003'te One Love Festivali'nde Türk hayranlarıyla buluşan dünyaca ünlü Amerikalı sanatçı Moby yaptı.

“Destroyed” albümünün tanıtım turnesi kapsamında Rock'n Coke 2011'de sahne alan Moby, trip-hop, ambient ve elektronik dans müziği parçalarını seslendirdi. Müzikseverler, Moby'nin parçalarına büyük bir coşkuyla katılarak ritm tuttu.

Haberin Devamı

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı organizasyonda olumsuzluk yaşanmadı. Organizasyonun iletişim şirketi, festivalle ilişkin sayısal verileri en kısa sürede açıklayacağını duyurdu.

TÜRK KIZLARINI OMUZLARA ALIN

ROCK'N COKE 1. GÜN / UYKU NEDİR BİLMİYORLAR / FOTOGALERİ

ROKE'N COKE BÖYLE BAŞLADI / WEB TV

Festivalin ilk gününde sahne alan dünyaca ünlü Limp Bizkit grubunun solisti Fred Durst, festivalcilere “Güzel Türk kızlarını omuzlarınıza alın da görelim” diye seslendi.

Açık hava müzik etkinliği Rock’n Coke’un 7’ncisine geçtiğimiz hafta sonu Hezarfen Havalimanı ev sahipliği yaptı. Festival alanında kurulan ana sahne, “Vodafone Free Zone”, “Coca Cola Zero” ve “Şehir” sahnelerinde iki gün boyunca konserler düzenlendi. 40 bine yakın müzikseverin katıldığı festival, cumartesi günü ana sahnedeki rock müzik grubu Çilekeş’in konseriyle başladı. Ardından sahneye Kurban çıktı. Kurban, başarılı performansının ardından sahneyi ünlü İngiliz müzik grubu The Kooks’a devretti. Neşeli tavırlarıyla dikkat çeken grubu Duman takip etti. Duman üyeleri, festival alanındaki coşkuyu zirveye taşıdı.

Haberin Devamı

7 bin 256 çadır, 45 bin kişi

BURADA BÜYÜK BİR RUH VAR

Duman’ın ardından sıra merakla beklenen İngiliz metal grubu Motörhead’e geldi. Grup, “Stay Clean”, “Iron Fist”, “Going to Brazil”, “I Know How to Die” gibi sevilen şarkılarını seslendirdi. Amerika’nın ünlü metal ve rapcore grubu Limp Bizkit, Motörhead’in ardından festivalcilerin karşısına çıktı. Sık sık Türkçe teşekkür eden grubun solisti Fred Durst, “Bizi evinize çağırdığınız için teşekkürler”, “Burada büyük bir ruh var”, “Güzel Türk kızlarını omuzlarınıza alın da görelim” sözleriyle de alkış topladı. Durst bir ara seyircilerin arasına girerek şarkısını onlarla birlikte seslendirdi. Bazı şarkılarını yarıda kesen Durst, konseri “Tüm kariyerimizi buraya gelmek için harcadık. Buradaki ilk konserimizdi, hepinize teşekkür ederiz” sözleriyle noktaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!