7 aylık hamile hırsız yakalandı

Güncelleme Tarihi:

7 aylık hamile hırsız yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2010 15:23

ORDU’da apartman dairelerinin kapısını çalıp, “Çorap satıyoruz, merdiven yıkayıp temizlik yapıyoruz” diyerek gruplar halinde dolaşıp hırsızlık yaptığı ileri sürülen kadınlardan Hülya Ateş yakalandı. Ateş'in hem sabıkalı, hem de 7 aylık hamile olduğu belirlendi.

Olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. Ordu Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, merkeze bağlı Şahincili Mahallesi 509 No’lu Sokak’ta hırsızlık yapıldığı ihbarını aldı. En yakın ekiplerin olay yerine sevk edilmesiyle birlikte çevrede araştırma yapan polisler, olay yerinden kaçarak uzaklaşmaya çalışan 32 yaşındaki Hülya Ateş’i yakaladı. Ateş'in yapılan kimlik sorgulamasında 6 ayrı hırsızlık ve 1 dolandırıcılık suçundan sabıkalı olduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan Hülya Ateş'in yapılan üst aramasında da, kapıları açmakta kullandığı plastik bir alet ele geçirildi.
Kayseri doğumlu, Çorum Ulukavak nüfusuna kayıtlı olan ancak Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde oturduğu belirlenen Hülya Ateş'in yapılan sorgusunda da, 26 Şubat’ta Ordu’da Subaşı Mahallesi’ndeki bir evden hırsızlık yaptığı saptandı.

Hülya Ateş, birkaç kişilik gruplar halinde apartman dairelerinin zillerini çalarak, ev sahipleri tarafından kapı açıldığında, “Merdiven yıkıyoruz, temizlik yapıyoruz, temizlikçiye ihtiyacınız var mı?” gibi sorular sorup apartmanın içine girdiklerini söyledi. Ateş, daha sonra da kapıların kilitlerini yanlarında getirdikleri tornavida gibi aletlerle açıp, parmak izi bırakmamak için ellerine giydikleri çoraplarla hırsızlık yaptıklarını kaydetti.

Polis, Hülya Ateş'in ifadesinden yola çıkarak diğer şüphelileri yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!