6’lı masa çıkışı... İYİ Partili Vekil: Ya kazansaydık

Güncelleme Tarihi:

6’lı masa çıkışı... İYİ Partili Vekil: Ya kazansaydık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 07:00

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, “Altılı Masa seçimi kazanmış olsaydı biz daha bakanlıkları oluşturamazmışız. Allah memleketi korumuş” dedi.

Haberin Devamı

Adnan Beker, TV100 kanalında açıklamalarda bulunurken, “Seçimi kazansaydınız koordine bir şekilde bu ülkeyi yönetebilecek miydiniz?” sorusuna özetle şu karşılığı verdi: “Bu masa nasıl dağıldı? Genel Başkanımızın masadan kalktığı günü hatırlayalım. 6 partili bir masa; Genel Başkanımız masaya gidiyor, iki tane belediye başkanının ismini öneriyor. Fakat masa zaten kararını almış, Kemal Bey’de mutabık kalmış. Soruyorlar, ‘Kim aday olsun?’ 4 genel başkan ‘Kemal Bey olsun’ diyor.  Genel Başkanımız diyor ki bir anket yapalım, iki belediye başkanı birinci çıkıyor. Orada bir parti genel başkanı, ben ismini vermeyeyim diyor ki ‘Biz popstar mı seçeceğiz?’ Zafer Partisi de ittifaka girdi, görüşmeler yapıldı. Daha başka partileri çağırdılar. Genel Başkanımız dedi ki ‘Muharrem İnce ile de görüşün’. Ama Muharrem İnce’yi almadılar, Zafer Partisi’ni aldılar.

Haberin Devamı

ALLAH MEMLEKETİ KORUMUŞ

Sonradan bakıyoruz, seçim kaybedildikten sonra bir partiye İçişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı, Kültür Bakanlığı verilmiş. Herkese her yetki dağıtılmış.  Bizim bilmediğimiz Allah bilir ne protokoller vardır? HDP ile protokol var mı bilmem. Diyelim ki Altılı Masa seçimi kazandı. Ya biz daha bakanları oluşturamazmışız. Biz daha atamalar yapamazmışız, Allah memleketi korumuş. Ümit Özdağ’a İçişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı verildiği zaman biz o masada oturacak mıydık? Babacan açıklıyor, Davutoğlu açıklıyor. Adamlar ‘İyi ki kazanmamışız’ diyor. Öbür tarafları eleştirmiyorsunuz, Akşener hastalığına bulaşmış insanlar.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!