DİSK: İlginç bir polemik

Güncelleme Tarihi:

DİSK: İlginç bir polemik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 12:30

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, “Cumhuriyetin, Kemal Atatürk'ün başlattığı yenileşme, gelişme ve çağdaşlaşmayla ilgili kazanımlarına devrimci bir yaklaşımla sahip çıkıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çelebi, yaptığı açıklamada, Mersin'den AK Parti milletvekili seçilen  Prof. Dr. Zafer Üskül'ün Anayasa'ya yönelik açıklamalarını  değerlendirerek, yeni milletvekili seçilmiş bir hukuk profesörünün  Türkiye'de pek çok sorun bulunurken, böyle hassas bir konu etrafında  polemik yaratmasının ilginç olduğunu ifade etti.

Süleyman Çelebi, açıklamasında şunları kaydetti:  “Hayatın her alanında demokratik ve özgürlükçü Türkiye'nin, özgür,  bağımsız ve çağdaş yeni bir yurttaş kimliğinin yaratılmasının önemli  basamaklarından ilki, Anayasamızın buna uygun hale getirilmesinden  geçmektedir. Bu konuda atılacak adımlara, yapılacak çalışmalara her  türlü katkı ve desteği vereceğiz. Anayasa'yı elbette bu anlamda  eleştireceğiz ve değiştirilmesini talep edeceğiz. Ancak uzun yılların  birikimi olan kazanımların, Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen  toplumsal devrimlerin, çağdaş bütün kazanımların ve cumhuriyetin gerçek  değerlerinin, emekten, adaletten, adil paylaşımdan, özgürlüklerden,  demokratik oluşumlardan yana sosyal hukuk devletinin savunusunu da  yapacağız.”

Haberin Devamı

Çağdaş ve toplumsal gelişimi hedefleyen kazanımlara sahip çıkmadan,  özgürlükçü, eşitlikçi ve demokratik bir toplum hedefine  ulaşılamayacağının bilincinde olduklarını dile getiren Çelebi, “Bu  anlamda cumhuriyetin, Kemal Atatürk'ün başlattığı yenileşme, gelişme ve  çağdaşlaşmayla ilgili kazanımlarına devrimci bir yaklaşımla sahip  çıkıyoruz” dedi.

Meclise gönderilenlerin toplumun gerçek sorunlarının çözümüne kafa  yormaları gerektiğini kaydeden Çelebi, açıklamasında şöyle dedi: “Yapay gündemler üzerinden yapılan tartışmalar yerine, Türkiye'nin  demokrasi, özgürlük, şeffaflık, insan hakları, işsizlik, yoksulluk,  yolsuzluk, kayıt dışı ekonomi, hukuk, eğitim, sağlık ve adil bir gelir  dağılımı gibi çok ciddi problemleri üzerine tartışmalı ve çözümler  üretilmelidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!