Yazar Ergün Poyraz gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Yazar Ergün Poyraz gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 09:13

Başbakan Erdoğan ve Abdullah Gül ile ilgili kitaplar yazan Ergün Poyraz bu sabah polis tarafından, Ümraniye'deki el bombalarıyla ilgili olarak Ankara'da gözaltına alınıp İstanbul'a götürüldü.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Bülent Arınç için "Musa'nın Çocukları" başlığı altında üçlü dizi kitap yayınlayan ve kitapları geniş yankı yaratan Ergün Poyraz bu sabah Ankara'da gözaltına alındı.

Poyraz'ın Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarıyla ilgili yütütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığı belirtiliyor. Poyraz'ın yazdığı kitaplarla ilgili olarak Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın hukuki girişimde bulunmuştu.

Poyraz'ın evi ve avukatı Hüseyin Buzoğlu'nun bürosu da arandı.

Yazdığı kitaplar nedeniyle AKP'nin ve milli görüş tabanının büyük tepkisini çeken Poyraz hakkında, Başbakan ve Gül  açıklamalar yapmış, açtıkları davayı kaybetmelerine tepki göstermişlerdi.

MİLLİ GÖRÜŞLE UĞRAŞTI

Ergün Poyraz Erbakan döneminden itibaren çıkardığı bütün kitaplarda Milli Görüş ve Fethullah Gülen Cemaatlerine yönelik ağır eleştiriler taşıyan araştırmalar kaleme almıştı.

Bu araştırmalar taraflarca yalanlanmıştı.

İşte kitaplarından bir bölüm...

Haberin Devamı

  

Soldan sağa kitapların isimleri: Çoban Sülü, Hilafet Ordusundan Arap Kürt Partisine(AKP),  Musa'nın AKP'si, Kanla Abdest Alanlar, Musa'nın Çocukları, Musa'nın Gül'ü, Patlak Ampül, Tarikat, Siyaset, Ticaret ve Cinayet: Masonlarla El Ele,

Bu sabah saat 07.30'da Ankara'da gözaltına alınan yazar Ergün Poyraz, Jandarma tarafından, can güvenliği nedeniyle koruma altında tutuluyordu.

Ergün Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu, Poyraz'ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye şu açıklamayı yaptı: "Bu gözaltına alınışta, Ergün'ün şahsı önemli. İrticai odaklara karşı, mücadelesiyle tanınan biriydi. Bu yüzden Ergün, devletin koruması altındaydı. Son dönemde bizzat Başbakan'ın kendisi, Ergün'ü yazdığı kitaplar yüzünden hedef göstermiştir. Gözaltına alınmasına gösterilecek tepki, iktidarın, futursuz şekilde bu halkayı genişletmesine, cumhuriyeti korumayı görev kabul etmiş aydınlara dönük operasyonu önleyecektir. Poyraz'ın gözaltına alınmasını gerektirecek herhangi bir durumu yoktur. Poyraz, evinden alınıktan sonra emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul'a götürüldü."  

EVİ VE AVUKATININ BÜROSU ARANDI

Avukat Hüseyin Buzoğlu, Poyraz'ın durumuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamalardan kısa bir süre sonra karşısında polisleri buldu. Avukat Buzoğlu, geçmişte öldürülen bilim adamı Necip Hablemitoğlu'nun da avkatlığını yapmıştı. Fetullah Gülen'le ilgili olarak açılan davalarda da çok sayıda bilim adamı ve gazetecinin de avukatlığını yapan Buzoğlu, Poyraz'la ilgili açılan davalarında avukatıydı.

Buzoğlu'nun bürosu polis tarafından aranırken 24 saat Jandarma korumasında olan Ergün Poyraz'ın Ankara'nın Ümitköy semtinde bulunan Jandarma bölgesindeki evi de aradan geçti. Poyraz ve Buzoğlu'nun evi bürolarında yapılan aramada çok sayıda evrak ve CD'lere el konuldu. Belgeler de İstanbul'a gönderilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!