Sokakta kurşun yağmuru

Güncelleme Tarihi:

Sokakta kurşun yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2007 00:00

Üsküdar’da, oy kullanıp evlerine dönen Yard. Doç. Dr. Halil Zarif ve eşi Sevim Zarif, sokak ortasında kurşuna dizilip öldürüldü.

İSTANBUL Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Bölümü’nde görevli Halil Zarif (44), ve Zeynep Kamil Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapan eşi Sevim Zafir (42) dün 14.30 sıralarında evlerine dönerken kendilerini takip eden katil, Fahri Atabey Caddesi’nde önlerini kesti. Belindeki silahı çeken katil, "Yapma" diye bağıran Sevim ve Halil Zarif’e üst üste ateş etti. İki evliliğinden 5 ve 11 yaşlarında iki kızı bulunan Sevim Zarif’in başına bir, göğsüne de üç kurşun isabet etti. Zarif düştüğü yerde hayatını kaybetti. 4 yerinden yaralanan Halil Zarif ise kaldırıldığı Zeynep Kamil Kadın Doğum Hastanesi’nde kurtarılamadı.

Eski eşin otomobili

Saldırgan 06 EEN 66 kırmızı Opel Vectra otomobille kaçtı. Otomobilin Sevim Zafir’in 6 yıl önce ayrıldığı Ankara Barosu’na bağlı ilk eşi Avukat Y.Ö.’ye ait olduğu ileri sürüldü. Yakınları, Sevim Zarif’in büyük kızı G.Ö.’nün (11) velayetini eski eşinden mahkeme kararıyla aldığını, bu nedenle aralarında sık sık tartışma yaşandığını ileri sürdü. Sevim Zarif ile eski eşi arasında tehdit suçlaması ile açılan davanın da sürdüğü belirtildi. Zarif çiftinin komşusu Ferhat Gezen "Sevim Abla ile Mayıs ayında Üsküdar Aile Mahkemesi’nde karşılaştık. Eski eşi bağırıp çağırıp tehdit ediyordu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!