Bildiri tamir oldu

Güncelleme Tarihi:

Bildiri tamir oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 00:00

Seçim çalışmaları nedeniyle dün memleketi Kayseri’nin ünlü mesire yeri Beştepeler’deki Kayseri Evi’nde basınla bir araya gelen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Genelkurmay Başkanlığı tarafından gece yarısı yayınlanan 27 Nisan bildirisi için "27 Nisan bildirisi oturup konuşuldu tamir edildi, konu kapandı" dedi.

Haberin Devamı

KONU KAPANDI

TSK’nin 27 Nisan’daki bildirisini TV’lerden yarım saat sonra öğrendim. Çok şaşırdım. Kişisel olarak hükümet içinde, askerden farklı düşünenler olabilir. Ama Anayasa’ya göre kim kime bağlı, otorite belli. Genelkurmay’ın 27 Nisan tarihli bildirisini, siyaset ve kurumlar hemen tamir etti. Hükümet olarak da açıklama yapıldı, konu kapanmış oldu. Olanlar oldu. Hepimiz beraber olmalıyız. Türkiye’nin ufkunu açmada beraber olmalıyız. Türkiye bir uçağa benzetirsek irtifa aldı ve rotaya oturdu. Yeni bir sayfa açtık. Askerlerle mesafeli değiliz. Şu anda kişisel değil kurumsal olarak konuşuyorum. Bir ülkenin hükümeti ayrı, Silahlı Kuvvetleri ayrı olabilir mi? Şu olabilir, farklı görüşler bulunabilir. Ancak Türkiye hukuk ülkesidir, hiyerarşi bellidir. Hepimizi bağlayan kurallar vardır. Elbette tüm kesimlerle olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetleriyle de oturup konuşacağız. Muhakkak ki oturup konuştuğumuz konular olacaktır.

IRAK’A SORDUK

Haberin Devamı

PKK’nın eline geçen ABD’nin Irak ordusuna verdiği silahlarla ilgili ABD Savunma Bakanlığı’ndan sonra, şimdi de Irak nezdinde girişimlerde bulunduk. Irak’ta güvenlik güçlerinin güvenilirliği de tartışmalı. Bazı bilgiler geliyor, ’Irak askeri veya polisinin üniformasını giymiş kişiler katliam yapıyorlar’ diye. Nasıl ele geçiriliyor bu giysiler, belli değil.

PROTESTO

Avusturya’nın PKK’nın kasası Rıza Altun’u Kuzey Irak’a göndermesi çok yanlış. Avusturya Hükümeti’ni protesto ettik, cevap bekliyoruz. Altun, Irak’ta olduğu için Irak Hükümeti’nden bu teröristin iadesini istiyoruz. PKK ile mücadelede, bize sürekli örgütün parasal kaynaklarının kurutulmasından bahsediliyordu. Bize ne diyorlar, neler yapılıyor. Örgütün finans işlerini yöneten bir kişi sahte pasaportla Kuzey Irak’a gönderiliyor.

ELÇİ KALMADI

 MGK Genel Sekreterliği için bakanlığımda büyükelçi kalmadı neredeyse. Böyle bir şey söz konusu olabilir mi? Yani MGK’yı vekaletle mi götüreceğiz? Böyle kritik bir devrede, MGK’nın başının makamında oturması lazım. Bu hükümet değil, Türkiye meselesidir. Herhangi bir parti geçmişi olan, herhangi bir parti teşkilatından gelmiş biri değil ki. Atina Büyükelçimizden daha değerli birisini mi bulacağız? Veya şimdi Sayın Başbakan’ın ismini verdiği Feridun Sinirlioğlu’ndan iyi birisi mi olacak?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!